Leanne Hansma
Leanne Hansma Lifestyle 21 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Capsule wardrobe: met deze 5 items maak je het mama-proof

Je herkent het vast: een overvolle kledingkast, maar niks om te dragen. De helft van de kleding pas je misschien niet eens meer nu je moeder bent. Of je past het nog wel, maar voelt je er niet meer prettig in. Dus blijft het allemaal achter op de plank liggen en heb je alsnog niks om aan te trekken. Met een capsule wardrobe heb je dit probleem niet meer.

Minimalistisch

Misschien heb je al wel eens van een ‘capsule wardrobe’ gehoord. Bij een capsule wardrobe denk je goed na over de kleding die je aanschaft en minimaliseer je de inhoud van je kast. Je zorgt voor een paar goede items die je met elkaar kunt combineren, en eigenlijk altijd kunt dragen.

Keuzestress

De voordelen van zo’n capsule wardrobe zijn overzicht, geen keuzestress en er is altijd wat om aan te trekken. Omdat je altijd de juiste kleren bij de hand hebt, hoef je niet uren meer voor de kast te staan. Soms scheelt het je ook nog geld. Het kan een fijn idee zijn dat je nu bewuster omgaat met het aanschaffen en dragen van kleding. Met deze vijf items maak je een capsule wardrobe mama-proof.

1. Oversized trui

Met een oversized trui heb je niet alleen comfort, maar ook meteen stijl te pakken. Doordat deze truien vaak groot en lang zijn, vallen ze mooi over je mama-buikje. Het fijne is dat je ze meestal niet hoeft te strijken, omdat het ook niet erg kreukt. Leuke bijkomstigheid.

Dit kledingstuk kun je ook goed combineren. Draag het met een broek, op een rok, over een jurk of gebruik het als ‘jas’ in het voorjaar of de herfst. Voilà, je outfit is compleet.

2. Een (wijdvallende) jurk

Als je moeder bent, is makkelijke kleding het eerste waar je naar grijpt, maar je wilt er ook leuk uitzien. Daarom is een jurk die niet te kort, niet te strak en niet té chic valt een absolute must in de mama-proof capsule wardrobe.

Met een jurk kun je alle kanten op. Ga op zoek naar eentje die je zowel met hakken als met sneakers kunt dragen. Hakken draag je eronder als je naar een feestje gaat. Trek je sneakers uit de kast als je met de kinderen op pad gaat.

3. Goede stretchbroek of mom jeans

Naar een stretchbroek of mom jeans hoef je tegenwoordig niet lang te zoeken. Deze broeken zijn helemaal in. Ook onder de niet-mama’s. Het fijne aan een broek met stretch is dat het altijd lekker zit en altijd goed past.

Door de hogere taille van een mom jeans bedekt het je buikje en lijken je benen langer. Met een shirtje in je broek slankt het vaak ook wat af.

4. Mooie basic T-shirts

It’s all in the name. Een basic T-shirt is altijd goed en is dan ook onmisbaar. Zorg ervoor dat je een mooie (bijvoorbeeld katoenen) stof uitzoekt. Zo gaat je shirt lang mee en ziet het er netjes uit.

Dat basics T-shirts overal bij passen hoeven we je vast niet te vertellen. Ga sowieso voor een witte én een zwarte, zodat je altijd goed kunt combineren.

5. Jumpsuit of tuinbroek

Doordat een jumpsuit één geheel is, sla je meteen twee vliegen in één klap. Wat, misschien wel drie vliegen. 1) Je hebt meteen al je top en je broek te pakken, 2) Kies een pak dat goed bij jou past en die je makkelijk kunt combineren. Een jumpsuit maak je netjes met hakken en een jasje. Maak het een stoerder geheel met sneakers of laarsjes en een denim jasje. 3) Het zit heerlijk.

Dan heb je ook nog de tuinbroek. Een beetje hetzelfde idee, maar dan net anders. Doordat een tuinbroek niet helemaal uit hoeft – zoals met een jumpsuit het geval is – is het ook een ideaal kledingstuk wanneer je nog borstvoeding geeft. Verder is een overall gewoon heel makkelijk te combineren met bijvoorbeeld die oversized trui of je basic T-shirt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme