Gina Koninkx
Gina Koninkx Eropuit 18 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x super herkenbare situaties als je carnaval gaat vieren met je kids

Alaaf! Carnaval en Vastelaovend staat weer voor de deur en dat betekent dat we bijna weer los kunnen gaan. Voor sommige doorgewinterde carnavalfans is de voorpret allang begonnen. Ga jij er met carnaval weer op uit samen met de kids? Dan zijn deze … ongetwijfeld super herkenbaar voor jou.

Carnaval vieren met kinderen

Carnaval vieren met kinderen gaat er wel een stukje anders aan toe dan toen je vroeger zelf op de bar stond te lallen. Héél anders. Deze situaties tijdens carnaval zul jij in ieder geval wel herkennen.

1. Je bent continu bang om ze kwijt te raken

Al helemaal als er tijdens de optocht rijendik mensen langs de weg staan. De mooiste praalwagens passeren de revue en hoe groter de wagens zijn, hoe enthousiaster je kids langs de weg staan te springen. Het enige waar jij mee bezig bent: raak. ze. niet. kwijt.

2. Als zij eenmaal zijn omgekleed, willen ze gaan

Je kunt beter eerst jezelf omkleden want als zij eenmaal hun pakjes aan hebben, staan ze te springen om direct te vertrekken. Jij krijgt dan echt niet meer de kans om uitgebreid je schmink te gaan zitten doen dus dit kun je beter even omdraaien.

3. Een oppas regelen met carnaval is haast onmogelijk

Heel leuk hoor om overdag met de kids de straat op te gaan maar toch heb je elk jaar ook wel behoefte aan een avondje zonder het grut. Lullig maar wel waar. Het is alleen bijna onmogelijk om een oppas te regelen. Iedereen uit de omgeving viert zelf ook carnaval dus hopelijk heb je ouders in het Noorden van het land wonen waar ze een nachtje kunnen slapen.

4. Uitbrakken en uitslapen bestaat niet

Hoewel je met je kids bent, en heel veel andere kids en ouders, kun je het niet laten af en toe een biertje achterover te slaan. Een kleine kater de volgende dag is dan ook niet erg raar. Maar help, je kids staan om 7 uur gewoon weer vrolijk naast je bed. Voor jou geen moment om uit te brakken, laat staan uit te slapen tijdens carnaval. Toch maar wat langer naar opa en oma dan?

5. Het antwoord op elke vraag is ‘ja’

‘Mama, mag ik een zak snoep kopen?’ ‘Ja.’ ‘Mama, mag ik een ijsje kopen?’ ‘Ja.’ ‘Mama, mag ik nog een zak snoep kopen?’ ‘Ja.’ ‘Mama, mag ik een worstenbroodje op je hoofd leggen?’ ‘Ja. Wacht eens even, nee.’ Vet herkenbaar. Met carnaval kan en mag alles en vervagen je grenzen even. Je leeft zelf ook maximaal ongezond deze dagen dus laten we er samen maar het mooiste van maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x super herkenbare situaties als je carnaval gaat vieren met je kids
Sluiten