Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Algemeen 24 mei 2019
Leestijd: 7 minuten

Alleen maar vlees eten met het Carnivoordieet; alles wat je erover moet weten

Wat mag je wel en niet eten?

Mensen die het Carnivoordieet volgen, proberen uitsluitend vlees en dierlijke producten te eten. Denk hierbij een eieren en zuivel, zoals melk, yoghurt, boter en kaas. Ook vis mag ruimschoots gegeten worden. Veel aanhangers geloven ook in het dagelijks nuttigen van orgaanvlees. Hier zouden belangrijke vitaminen en mineralen in zitten. Ook zou dit in lijn zijn met hoe de oermensen vroeger aten: al het vlees, van kop tot staart.

Wat er niet gegeten mag worden, in in essentie alles wat overblijft. Een van de doelen van het Carnivoordieet is om het lichaam in Ketose te brengen. Dit doe je door zon min mogelijk koolhydraten te eten. Het lichaam gaat daardoor beroep doen op de opgeslagen vetcellen, die hierdoor sneller verbrandt worden. In zekere zin is het Carnivoordieet dus een variant op het Ketogeen dieet.

Wat je dus niet mag eten, zijn koolhydraten in de vorm van brood, pasta, rijst, en graanvarianten. Ook wordt er geen groente genuttigd. Aanhangers van het Carnivoordieet claimen dat je alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt, uit vlees kan halen. Suikers zijn ook ter strengste verboden. Ook natuurlijke suikers die in fruit voorkomen. Sauzen en kruiden die je zoveelste vleesmaaltijd net een beetje meer smaak kunnen geven, worden ook afgeraden.

Veelgehoorde kritiek is dat als je voor een lange tijd alleen maar vlees eet, je niet genoeg nutriënten binnen krijgt om je lichaam gezond te houden. Aanhangers van het Carnivoordieet zijn het hier niet mee eens, en claimen dat deze ruimschoots aanwezig zijn in verschillende soorten vlees:

Witte vis: Potassium, Magnesium, Omega-3
Kippenlevertjes of andere lever: Vitamine A, Vitamine C, Foliumzuur
Eieren: Choline, Luteine
Rund: Vitamine B6, B3 en B12
Viseitjes: Omega-3, Vitamine B12

Lees ook: Er zijn mensen die vinden dat je gezonder bent als je specifieke voeding wel en niet eet op basis van jouw bloedgroep. Check hier per bloedgroep wat je wel en niet zou mogen eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme