Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Algemeen 24 mei 2019
Leestijd: 7 minuten

Alleen maar vlees eten met het Carnivoordieet; alles wat je erover moet weten

Voordelen van het Carnivoordieet

Hoewel het Carnivoordieet vrij extreem is qua filosofie, heeft het een aantal voordelen:

1. Het dieet is makkelijk te volgen.
Geen ingewikkelde receptuur en het checken van labels en voedingswijzers is niet nodig. Je eet gewoon alleen maar dierlijke producten, punt uit.

2. Toename van testosteron.
Het dieet bestaat uit voornamelijk dierlijke vetten, waardoor sommige aanhangers beweren een toename aan testosteron in het lichaam op te merken. Dit zou de spierontwikkeling ten goede komen. Om deze reden is het Carnivoordieet voornamelijk populair bij mannen.

3. Bij het volgen van dit dieet hoef je geen honger te lijden.
Als je honger hebt, moet je wat eten, is het devies. Om het verschil tussen echter honger en lekkere trek te herkennen, moet je jezelf afvragen of je honger zal verdwijnen als je een stuk vlees eet. Als het antwoord daarop JA is, bak dan lekker die steak. Als het antwoord echter NEE is, kan je er van uitgaan dat je honger een vorm van trek is of een verlangen naar suikers of koolhydraten.

4. Je valt snel af.
Omdat je nagenoeg geen koolhydraten tot je neemt in het Carnivoordieet, en je lichaam daardoor sneller in ketose komt, kan je in een korte tijd snel afvallen. Er zijn op het internet meerdere blogs te vinden van mannen die in een paar dagen tijd al een paar kilo afvallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme