Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Algemeen 24 mei 2019
Leestijd: 7 minuten

Alleen maar vlees eten met het Carnivoordieet; alles wat je erover moet weten

De nadelen van het Carnivoordieet

Ondanks dat het Carnivoordieet een trend lijkt te zijn, waar steeds meer mensen over praten, of bij zweren, heeft het regime ook serieuze nadelen:

1. Er ontstaan tekorten in je lichaam.
Carnivoor-aanhangers beweren misschien dat je alle voedingswaarden via vlees binnen kan krijgen, maar deze aanname wordt breed in twijfel getrokken. Andersom beredeneerd is er nog nooit een negatief effect gevonden van het eten van groente. Daarnaast heeft het lichaam suikers en koolhydraten in kleine hoeveelheden nodig, om je te kunnen voorzien van extra energie als je dit nodig hebt. Met het Carnivoordieet krijg je deze bijna niet binnen.

2. Het is sociaal onhandig.
5 eieren bakken als ontbijt en lunchen met een biefstuk; als je alleen woont en leeft is dit wellicht geen probleem. Maar als je huishouden uit meerdere mensen bestaat, of je hebt veel sociale verplichtingen, dan kan het Carnivoordieet behoorlijk in de weg zitten. In restaurants is de keuze beperkt. Een stuk vlees is makkelijk te bestellen, maar hier mogen geen groente, aardappelen, frietjes of sauzen bij genuttigd worden.

3. Extreme veranderingen in het lichaam.
Uit verschillende reviews van deelnemers blijkt dat het effect van het Carnivoordieet op het lichaam niet gering is. Mensen zien veranderingen in de stoelgang (obstipatie), een zwaar gevoel in buik en darmen (moeilijkere spijsvertering) en een tekort aan energie (door een tekort aan koolhydraten en glucose). Sommige aanhangers beweren dat dit verschijnselen zijn die zich slechts in de eerste dagen voordoet, maar anderen beweren dit na een maand alsnog te ervaren.

4. Honger!
Ondanks dat je jezelf met het Carnivoordieet niet hoeft uit te hongeren, zeggen veel mensen dat ze bijna altijd honger hebben. Ze hebben voornamelijk behoefte aan vullende voedingsmiddelen, zoals koolhydraten in pasta, brood en rijst, of groente.

5. Niet wetenschappelijk onderbouwd.
Er is tot op heden geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van het Carnivoordieet bevestigd. Dit komt deels omdat het dieet relatief nieuw is, maar ook omdat er over het algemeen wordt aangenomen dat een gevarieerd dieet het meest gezond is voor je lichaam. Naar alle waarschijnlijkheid zal er in de komende jaren meer onderzoek gedaan worden naar een dieet dat alleen uit vlees bestaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme