Janne Vogel
Janne Vogel Kids 20 mrt 2018

Prachtig: moeders doen carpool karaoke met hun kinderen met Downsyndroom

Dit is verreweg de meest ontroerende carpool karaoke die we ooit hebben gezien. Deze moeders namen de video samen met hun kinderen op ter ere van Wereld Downsyndroomdag en het resultaat is té lief.

De 50 moeders en hun kinderen playbacken en communiceren met gebarentaal op het nummer A Thousand Years, van Christina Perri.

Carpool karaoke

De video ging héél snel viral en presentator en carpool karaoke-koning James Corden – die dit soort video’s opneemt met de grootste beroemdheden – tweette over de video. Later deelde hij het filmpje op zijn pagina.

Designer Genes

De moeders in de video zijn lid van de Facebookgroep Designer Genes, een groep voor ouders van kinderen met downsyndroom die zijn geboren in 2013/2014. Samen kwamen ze op het idee om de wereld te laten zien hoe normaal en leuk het leven is mét de handicap en hoe ze niets aan hun kinderen zouden veranderen.

Boodschap

Een van de moeders, Rebecca Carless, vertelt dat de groep werd geïnspireerd door de video’s van Singing Hands, een organisatie die mensen de gebarentaal Makaton leert. Vervolgens werd het filmpje gemonteerd door een van de vaders. Rebecca: ‘We willen laten zien dat we gewoon normale moeders zijn, we houden van onze kinderen, zij houden van ons en ze zijn nét als andere kinderen van vier. We willen niets aan ze veranderen.’

De hashtag wouldn’t change a thing komt terug in de video en staat in de boodschap centraal. De video werd een week geleden gepubliceerd en heeft al meer dan een half miljoen views op YouTube. Ook de zangeres van het gekozen nummer deelde de video en reageerde heel positief.

De video bereikt steeds meer mensen en krijgt ontzettend veel mooie reacties. We kunnen stellen dat het project van de moeders zéker geslaagd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtig: moeders doen carpool karaoke met hun kinderen met Downsyndroom
Sluiten