Redactie
Redactie Kids 9 jul 2014

Carrière switch: Barbie wordt zakenvrouw

Als we aan Barbie denken, denken we aan roze. Aan Ken. Aan een wespentaille. Hoge hakken. En hét Barbie Huis plus bijbehorende Cadillac. En we moeten toegeven, als je kind met barbie’s speelt, spelen we ongegeneerd mee.

In de loop der jaren heeft Barbie een image opgebouwd. Het is een vrouw die houdt van wulpse kleding, een verzorgd uiterlijk en een hoop glamour. Is Barbie eigenlijk wel een vrouw? Of mogen we haar een jonge dame noemen? Voor velen is ze en rolmodel, voor anderen een controversiële verschijning. We zien haar nooit in tweedehands kleding en uitgroei is uit den boze in Barbie’s wereld. Maar, ze moet goed voor de dag komen, want ze is een ware zakenvrouw aan het worden.

Barbie’s Beroepen

Ze heeft een aardig cv opgebouwd, die Barbie. Zo begon ze als lifeguard, vervolgens werd ze een princes. Barbie is dierenarts geweest. En astronaut. En zelfs president. Op dit moment is ze een ware ondernemer. En dat zou best wel eens het begin van iets groots kunnen betekenen. Mattel is namelijk een samenwerking aangegaan met ‘echte’ boss ladies. Dit betreft de CEO’s van o.a. Girls Who Code , Rent The Runway en One Kings Lane . Door deze samenwerking wil Mattel laten zien dat Barbie een echte powerwoman is, die als rolmodel dient voor veelal jonge vrouwen.

Sinds kort heeft ze dan ook haar eigen LinkedIn-profiel waaruit blijkt dat ze meer dan honderdvijftig (!) beroepen heeft gekend. Op dit moment rest haar nog één doel: laten zien aan (jonge) vrouwen dat alles mogelijk is. Grenzen bestaan niet. En als je iets wil, dan kan dat. Dol zijn we op deze positieve vibe en haar glinsterende lach.

Maar, lieve Barbie, toch wil ik je één ding zeggen. Ik ben het volkomen eens met de bovengenoemde quote. Alleen, honderdvijftig beroepen in vijfenvijftig jaar tijd? Is dat niet wat overdreven? Daarbij lijkt het ons onmogelijk om perfect te zijn in alles wat je doet. Om er vervolgens nog even perfect uit te zien na een onvoorstelbaar drukke werkweek. Je kapsel is nog even gaaf als vanmorgen, er is geen enkel spoor te bekennen van een glimmend gezicht of tandplak en vieze-koek-handen-vlekken van kinderen blijven uit. Misschien wordt het tijd dat je ons leert hoe je dit allemaal doet. Misschien kun je een reading komen geven, een TED Talk, of kun je een online course opzetten voor onze lezers. Wij zijn benieuwd Barbie. Heel erg benieuwd. We horen hopelijk gauw van je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Carrière switch: Barbie wordt zakenvrouw
Sluiten