Sterre Touw
Sterre Touw Kids 3 jan 2018

Hóe dan? Dit zijn de 9 meest bizarre celebrity-babynamen van 2017

Beroemdheden hebben over het algemeen grote invloed op iedereen. Babynamen zijn hier zeker geen uitzondering in. De baby’s van de beroemdheden kregen ook in 2017 weer de meest rare en daarom vooral unieke celebrity-babynamen van hun beroemde ouders.

De naam Liam is tegenwoordig een van de populairste jongensnamen van Nederland. Zo’n tien jaar voordat de naam onze top tien bereikte, kwamen Kevin Costner en Harrison Ford met deze naam. Vervolgens ging de naam razendsnel en werd hij steeds populairder. In 2017 zijn er weer een hoop unieke celebrity-babynamen bijgekomen.

LEES OOK: 14 prachtige babynamen die allemaal dezelfde, mooie betekenis hebben

Rumi en Sir

We moesten lang wachten tot Beyoncé en Jay-Z de babynamen voor hun tweeling bekendmaakten. Het wereldberoemde hiphopkoppel vernoemde hun dochter Rumi naar hun favoriete 13e-eeuwse Perzische dichter. Voor het jongetje Sir is het later vast grappig om te zien dat er ‘Sir, sir’ als aanhef op al zijn brieven zal staan. Al met al is het een zeer mannelijke en krachtige babynaam.

Strummer

Actrice Julia Stiles dacht voor inspiratie waarschijnlijk aan de namen Harper en Piper toen ze haar babyjongen Strummer noemde. In het Nederlands betekent de naam het tokkelen op een gitaar. Een beetje gek misschien, maar een topnaam voor muziekliefhebbers.

Gunner

Reality-tv-sterren Heidi Montag en Spencer Pratt waren duidelijk op zoek naar een militaire machonaam voor hun celebrity-baby. De naam is niet alleen super stoer, maar is ook gerelateerd aan Gunnar, een IJslandse legende.

Trulee

Country-singer-songwriter Lee Brice noemde haar dochtertje Trulee Nanette. Zijn vrouw wilde graag een naam die op ‘Lee’ eindigde, zodat ze deels naar haar vader vernoemd zou worden. De saaie en bekende namen zoals Ashley en Kimberley waren niet goed genoeg. Met Trulee als naam zal het kleine meisje zeker opvallen.

Zen

Z-namen zijn al een tijdje heel populair. Denk aan bijvoorbeeld Zinzi, Zion of Zahra. Actrice Zoe Saldana houdt er ook van, want ze noemde haar celebrity-baby Zen. Nu maar hopen dat baby Zen ook heel zen zal zijn. Vooral ‘s nachts…

Bodhi

Acteurs Nikki Reed en Ian Somerhalder kozen dit jaar voor het spirituele pad wat babynamen betreft. Ze noemde hun eerste dochtertje Bodhi, wat verlichting betekent. De naam komt in Nederland al geregeld voor, al wordt hij vaak voor jongetjes gebruikt.

Wolfgang Xander

Ouderwets? Neejoh! Het zoontje van beroemde worstelaar Matt Hardy heet Wolfgang Xander. De naam van de celebrity-baby is stoer en betekent het pad van de wolf. Een avonturier dus.

LEES OOK: Dit zijn ze: de hipste babynamen voor 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hóe dan? Dit zijn de 9 meest bizarre celebrity-babynamen van 2017
Sluiten