Cerebrale Parese: alles wat je erover moet weten

Leven met Cerebrale Parese

Cerebrale Parese is geen ziekte, maar een aandoening. Dat betekent dat je er niet van kunt genezen. Behandelingen zijn er dan ook op gericht om kinderen zo goed mogelijk te laten functioneren met de beperkingen die het ondervindt, bijvoorbeeld door fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, noem maar op. Toch zullen er momenten komen waarop je weer met de neus op de feiten wordt gedrukt dat de toekomstverwachtingen anders zijn dan verwacht.

Het kan zijn dat je geen gebruik hoeft te maken van extra voorzieningen en kun je je kind ‘gewoon’ thuis opvoeden. Je kunt er voor kiezen om in bijvoorbeeld de eerste levensfase maatschappelijke voorzieningen te krijgen die extra ondersteuning bieden, denk aan therapeutische peutergroepen, medische kinderdagverblijven of integrale vroeghulp.

Voor elke ouder is de schoolkeuze een belangrijke stap, als je kind CP heeft kun je te maken krijgen met zaken als een keuze tussen het reguliere onderwijs of het speciale onderwijs. Dat geldt ook voor de middelbare schoolperiode, ga je voor het regulier voortgezet onderwijs of het voortgezet speciaal onderwijs (VSO)? Columnist Daphne stond ook voor deze keuze, samen met haar zoon Nouri (die CP heeft). Lees hier haar column.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Cerebrale Parese: alles wat je erover moet weten
Sluiten