Susan Dalstra
Susan Dalstra Eten 17 dec 2018

Zo maak je champagne cupcakes met maar 2 ingrediënten

Als je deze Oudjaarsdag iets originelers op tafel wil zetten dan de good ol’ oliebol of appelflap, opperen wij deze feestelijke champagne cupcakes. En niet in de minste plaats omdat je technisch gezien maar twee ingrediënten nodig hebt. 

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je nul zin hebt om op Oudjaarsdag de hele dag druk te zijn met hapjes. Deze cupcakes zijn daarom perfect want je hebt ze in een handomdraai gefikst. Ook leuk om met kinderen te maken, want hier kan vrijwel niks aan misgaan. Het enige wat je nodig hebt is een bakmix voor cake en je verwacht het niet: champagne. Daar mogen ze dan alleen niet van snoepen ;-).

Sprinkles

Met een vanillemix komt de champagesmaak het meest tot z’n recht, maar je kan natuurlijk ook voor de chocoladevariant gaan. Je volgt de instructies van de bakmix en vervangt het water voor champagne. De cupcakes komen niet súpermooi uit de oven (lees: ze lijken een beetje geschrokken), maar dat kun je oplossen met wat glazuur. Aftoppen met sprinkles of iets anders wat glittert, glaasje bubbels ernaast en 2019 kan niet feestelijker beginnen.

Happy new year!

Delish

Reageer op artikel:
Zo maak je champagne cupcakes met maar 2 ingrediënten
Sluiten