Suzanne Sandberg
Suzanne Sandberg Persoonlijk 9 jun 2017
Leestijd: 3 minuten

12 situaties waar een chaotische moeder zich met enige regelmaat in bevindt

Sommige moeders hebben hun zaakjes gewoon goed voor elkaar. Zo weten ze op tijd wanneer hun kind een voetbaltoernooi heeft. Ze gaan op tijd naar bed. En ze hebben het talent om het avondeten wel dágen vooruit te plannen. Ik ben niet zo’n moeder.

Chaotische moeder

Soms stoort het me wel, dat ik zo impulsief ben. ‘Laten we naar de Efteling gaan!’ riep ik laatst, alsof het de dichtstbijzijnde speeltuin betrof. Mijn kinderen bleken een vrije dag (studiedag) te hebben en voor ik het wist, zaten we door mijn eigen toedoen het hele weekend in Joris en de Draak. Een onvergetelijk avontuur voor iedereen. Een rib uit mijn lijf achteraf.

Typisch…
Tja, de studiedag vergeten. Behalve deze eeuwige valkuil zijn er nog veel meer situaties die een ieder ander met gemak weet te omzeilen, of vóór is, of op tijd weet te tackelen. Niet de gemiddelde chaotische moeder.

1. De vergeten traktatie

Dat je zoon op zondagavond zegt: ‘Mam, wat ga ik nou trakteren morgen?’ Oh ja, alsof het organiseren van een last-minute familiefeest nog niet genoeg was. En dus snel je naar de Appie en haalt cake met slagroom en spikkels. Het snijden is dan weer een ander verhaal. Zucht.

2. De vergeten pinpas

Dat je wil betalen maar je pinpas helemaal niet in je portemonnee blijkt te zitten, want die zit nog thuis ergens in één van je 100 broekzakken.

3. De vergeten verantwoordelijkheid

Dat je je voorneemt om gewoon, zoals normale verantwoordelijke vrouwen met een leven, om tien uur in bed te liggen. En het opééns alweer kwart voor 1 is. Door Netflix. Altijd door Netflix.

4. De vergeten voorbereiding

Dat je op weg naar een belangrijk gesprek bemerkt dat je tas nog vol blijkt te zitten met de honderd poppenjurkjes die je dochter laatst per se mee naar buiten wilde. Inclusief pop.

5. De vergeten afspraak

De telefoon gaat. De tandartsassistente. Waar je blijft. ‘Wat, had ik een afspraak dan?!’ En dat je daar natuurlijk wel gewoon voor moet betalen.

6. Het vergeten cadeautje

Sta je wéér een tientje in een envelop te frommelen terwijl je roept: ‘Zoek een stift! Zet er even wat leuks op!’ omdat je kind die dag een partijtje heeft. De uitnodiging hangt ergens onder de vele kindertekeningen op de koelkast.

7. De vergeten laptop

Dat je op weg bent naar je werk en je je halverwege de reis realiseert: ‘Nu ben ik wéér mijn laptop vergeten,’ en je googelt waar de dichtstbijzijnde Apple Store zit, om je dan weer te realiseren dat je helemaal geen geld hebt voor deze impuls-aankoop…

8. De vergeten was

‘Mam, ik heb helemaal geen gymkleren meer!’ Oh ja, die was deed je drie dagen geleden al in de machine, waar deze nog altijd in zit – inmiddels uitgedroogd, in elkaar gekreukt en muf ruikend.

9. De vergeten fietssleutels

Dat je een werkafspraak hebt om 9 uur, je op tijd wakker bent, gedoucht en aangekleed, en dat je dan wil vertrekken maar je fietssleutels NERGENS kunt vinden. Je man zegt: ‘Hang ze dan op het haaaaaakje….’ en je hysterisch door al je 100 jaszakken gaat en je 25 tassen uitpluist want denk maar niet dat je gewoon 1 tas en 1 jas hebt – en om half tien heb je ze gevonden. En fiets je veel te laat naar je afspraak.

10. De vergeten maaltijd

Dat je lekker met de Barbies (en je dochter) aan het spelen bent, en dat ze zegt: ‘Ik heb honger’ en het opeens al twee uur is en je überhaupt geen ‘normaal’ beleg meer in huis hebt en je niet verder komt dan dit slagveld:

11. Het vergeten boodschappenlijstje

Op super gestructureerde dagen zoek je een recept op in een kookboek van je man en schrijf je de ingrediënten op een briefje. Eenmaal in de winkel heb je dat briefje NATUURLIJK niet bij je. En weet je dus ook totaal niet wat je er komt doen… aargh!

Lees ook: 23 kleine dingen waar je superblij van wordt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
12 situaties waar een chaotische moeder zich met enige regelmaat in bevindt
Sluiten