Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 18 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Checklist: deze 10 foto’s wil je écht hebben van de eerste dag van je baby

En dan is hij of zij er ein-de-lijk. Je moest er wat voor over hebben, maar wat een geluk! En dat moet natuurlijk worden vastgelegd. Helaas wil je door alle drukte (Stress! Pijn! Hechtingen! Allejezus-heb-ik-nou-echt-een-kind?!) nog weleens de belangrijkste fotomomentjes op die eerste levensdag(en) over het hoofd zien. Gelukkig is er deze handige checklist.

We beginnen met een gouden tip: het ziekenhuislicht is verschrikkelijk, dus probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Maak de foto’s in de buurt van een raam. Ja, dat wordt lastig als je kind om 03.39 besluit om naar buiten te komen, maar probeer het waar mogelijk is.

Is er echt geen natuurlijk daglicht? Dan kun je er thuis altijd nog voor kiezen om de foto’s zwart-wit te maken. Krijg je meteen een vintage look. Fotografeer alleen nóóit met een standaard zwart-wit functie. Je kunt de foto’s dan namelijk nooit meer veranderen naar kleur, en dat is zonde.

1. Het eerste huilmoment

Bron: Lisa Quinn

Binnenkort heb je er waarschijnlijk meer dan genoeg van, maar de eerste keer huilen klinkt nog als muziek in de oren. Geniet ervan, nu je dat nog kan.

2. De eerste momenten van moeder en kind

Bron: Kelly Wilson

Die eerste ontmoeting is onbetaalbaar. Ook al zien de meeste vrouwen er niet op hun charmantst uit tijdens de bevalling, laat je partner toch foto’s maken. Je zal er later blij mee zijn.

Die eerste foto van je pasgeboren baby

3. Vergeet ook de vader niet!

Bron: Lindsey Scholz

Uiteraard ook de rollen omdraaien en een kiekje maken van de eerste ontmoeting tussen vader en kind. Lief!

4. Het ziekenhuisbedje

Bron: Kimberly T.

Een leuk aandenken voor later! Thuis bevallen? Het weegmoment is ook een mooie.

LEES OOK: 9 dingen die moeders ècht beter niet op social media kunnen posten

5. De baby’s eerste maaltijd

Bron: Lynsey Stone

Of het nou borstvoeding of flesvoeding is: niets is liever dan de eerste keer dat zo’n klein poppetje drinkt.

6. De armbandjes in het ziekenhuis

Bron: Sandra Fiorella

De kleine zal snel uit de mini-armbandjes groeien. En al bewaar je deze armbandjes natuurlijk in het babyboek, een mooie foto zul je blijven waarderen. Beval je thuis? Dat mini-handje met mini-nageltjes is ook zonder bandje een foto waard.

7. Voetafdrukken

Bron: Sugar Photography

Wij hebben een zwak voor deze lieve voetafdrukken. Maak er een mooie inkt-afdruk van en lijst ‘m in. Daar zul je nog heel vaak met heel veel liefde naar kijken.

LEES OOK: Deze 30 geboortefoto’s laten de onvoorwaardelijke liefde van een vader zien

8. Kennismaking met oma, opa en andere familieleden

Bron: Tona Boyd

Niets is mooier dan de emotie bij kleine familieleden. Laat een broertje of zusje met eigen ogen kijken naar het kleine wondertje en snap een foto van de vreugde die dit met zich meebrengt!

9. Familieportret

Bron: Simply Haven

Zijn er al broertjes of zusjes? Een eerste familieportret met z’n viertjes, vijven (of nog meer!) is ontzettend bijzonder! Koester het met een mooie, dierbare foto.

10. Papa, mama en de kleine

Bron: smallfryblog

Heeft de vader de macht over de fotocamera gekregen? Zorg dan dat ook opa en oma de camera even in handen krijgen, en er een paar mooie foto’s van papa, mama en jullie kleine welpje samen gemaakt worden.

Baby op komst? Dan is het tijd om na te denken over het geboortekaartje. 16 goudeerlijke dingen die ook op een geboortekaartje zouden kunnen staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

fizara

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Checklist: deze 10 foto’s wil je écht hebben van de eerste dag van je baby
Sluiten