Janne Vogel
Janne Vogel Relatie 3 aug 2018

Checklist: is jouw partner narcistisch?

Toen jullie elkaar ontmoetten vlogen de vonken er vanaf, maar je hebt je partner ook op een andere manier leren kennen. Je vlam heeft waarschijnlijk fantastische kwaliteiten, maar is zonder dat je het echt doorhebt misschien een beetje narcistisch.

Herken jij je partner in de volgende punten? Dan weet je het voor eens en voor altijd zeker.

Is jouw partner narcistisch?

De signalen en symptomen zijn niet altijd even makkelijk te ontdekken, maar op de lange termijn komen ze steeds duidelijker naar voren.

1. De verhalen die hij af en toe vertelt kloppen niet helemaal

Of het nu gaat om kleine, verdraaide details of complete onzinverhalen, je weet inmiddels dat je partner niet altijd goudeerlijk is. Hij hemelt zichzelf graag op in zijn story’s, ook als hij daarvoor zijn fantasie moet gebruiken. Ai.

2. Je kunt serieus moe van hem worden

Het kan heerlijk zijn om samen een hapje te gaan eten of een weekendje weg te gaan, maar na een bepaalde tijd wil je je weer even terugtrekken. Met hem zijn is leuk, maar vermoeiend. Narcisten eisen de volledige aandacht en energie van hun gezelschap en zijn niet vies van een manipulatieve tactiek om jou uit de tent te lokken.

3. Hij is niet blij voor je

Natuurlijk feliciteert hij je wel met je promotie, maar hij zal vrijwel automatisch beginnen over wat híj allemaal heeft behaald de afgelopen tijd. Als je het gevoel hebt dat je je eigen successen niet echt kan vieren bij je partner, omdat je bang bent dat hij anders lullig doet, is de kans groot dat je te maken hebt met een narcist.

LEES OOK: Interessant: de volgende 7 dingen houdt vrijwel íedere man geheim voor zijn partner

4. Het is nooit zijn schuld, maar die van een ander

Zelfs als hij een boete krijgt omdat hij 30 kilometer te hard rijdt, is het niet zijn fout. Het zijn al-tijd andere mensen. Het feit dat hij zich niet verantwoordelijk voelt voor zijn eigen acties en dat het niet eens in zijn hoofd opkomt dat het aan hem ligt, kan een teken zijn.

5. Hij denkt dat iedereen jaloers op hem is

Hij gelooft er zelf heilig in dat iedereen net als hij wil zijn. (Omdat hij zo getalenteerd, knap en geweldig is, duh.) Vroeger vond je dit sexy, inmiddels weet je wel beter en is het vooral vrij irritant dat je partner zich zo profileert.

6. Het voelt alsof je het nooit goed genoeg doet

Een gezonde relatie komt van beide kanten, maar als je een relatie hebt met een narcist, is de kans groot dat vooral van jou verwacht wordt dat je alles geeft. Je partner heeft lof en aandacht nodig, maar is ondertussen maar semi-geinteresseerd in jou. Narcistisch, noemen we dat ook wel.

Purewow

Reageer op artikel:
Checklist: is jouw partner narcistisch?
Sluiten