Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 3 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Jummie! Voor deze cheesecake heb je maar 3 ingrediënten nodig

Heb je zin in een verse taart van eigen hand zonder daar uren voor in de keuken te staan? Dan word je heel erg blij van dit cheesecake recept waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Zo heb je in het weekend altijd een lekker baksel klaarstaan voor onverwachts bezoek.

Voor deze cheesecake heb je maar drie ingrediënten nodig en geloof ons, hij is heerlijk.

Ingrediënten

– 300 gram witte chocolade
– 250 gram roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
– 7 grote eieren (gesplitst)

Bereiding van de cheesecake

Verwarm de oven voor op 160 C°. Gebruik een ronde bakvorm voor de cheesecake. Bij voorkeur een siliconen want dan krijg je de cake er met weinig moeite uit. Als je dat niet hebt kun je wat bakpapier in je bakvorm doen.

Zet een pan met water op het vuur tot het water kookt. Smelt daarboven de witte chocolade au bain-marie. Roer met een spatel de roomkaas door de gesmolten chocolade heen. Laat dit geheel tien minuten afkoelen.

Splits de 7 eiren en voeg deze toe aan de afgekoelde mix en roer dit er rustig doorheen. Mix daarna met een mixer het eiwit in een aparte kom tot het een meringue achtige structuur heeft. Voeg dit in delen toe aan de witte chocolademix en roer dit rustig met een spatel tot één geheel.

Giet de mix nu in de bakvorm en zet in de oven. Laat de cheesecake ongeveer 50 a 60 minuten in de oven staan. Hou af en toe in de gaten of hij nog goed gaat. Laat de cheesecake daarna goed afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt. Zet hem daarna nog éé uur in de koelkast zodat de cheesecake goed koud (en vast) wordt. Natuurlijk kun je de cheesecake nog met van alles versieren. Smakelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme