Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 19 mei 2019

Recept voor cheesecake met chocolate chip cookies

Recepten zijn het fijnst als er twee guilty pleasures in samen smelten. Dat zit bij dit recept wel goed! Ben je dol op chocolate chip cookies én cheesecake? Dan ga je met dit recept een zalige middag tegemoet. Enjoy! 

Het recept

Voor 1 cheesecake (12 personen) neem je: 

  • 100 gram boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 ei
  • 2 theelepels vanille extract
  • 200 gram bloem
  • een mespunt zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 100 gram chocolade chips
  • 200 gram roomkaas
  • 120 gram kristalsuiker

Aan keukengerei: 

  • springvorm (20cm)
  • een klopper
  • 2 beslagkommen
  • bakpapier
  • huishoudfolie

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Klop de boter en basterdsuiker tot een romig mengsel. Voeg hier vervolgens 1 ei en 1 theelepel vanille extract aan toe. Is alles opgelost? Voorzie het mengsel dan van het zout, bloem en baking soda. Kneed alles tot een stevig koekdeeg en voeg de chocolade chips hieraan toe. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 2 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de roomkaas, suiker, 1 theelepel vanille extract en 1 ei tot een luchtig, maar egaal mengsel. Bekleed de springvorm met een laagje bakpapier en haal het deeg uit de koelkast. Verdeel driekwart van het deeg over de bodem van de vorm en druk het stevig aan. Giet het roomkaas mengsel op de bodem en maak van het overgebleven deeg een kruimelige topping.

Stap 3 

Bak de taart in 40 minuten gaar. Zijn de koek kruimels goudbruin en ziet de cheese laag er mooi en stevig uit? Laat de kaart dan afkoelen tot kamertemperatuur. Vervolgens schuif je de cheesecake in de koelkast. Wacht minimaal 2 uur voor je de taart aansnijdt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura Kieft (@laurasbakery) op

Reageer op artikel:
Recept voor cheesecake met chocolate chip cookies
Sluiten