Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 1 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Helpt chiazaad je écht met afvallen?

Chiazaden zijn kleine zaadjes van de Mexicaanse muntplant Chia. Het is niet gek dat chiazaad een langere tijd populair is in Midden en Zuid-Amerika. Maar chiazaad worden door steeds meer mensen – ook buiten deze wereldgebieden – genuttigd. En da’s niet zomaar!

De zaadjes zitten boordevol vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten zitten. Dit zaadje valt niet voor niets onder de categorie superfood. Deze wonderzaadjes zou je zelfs helpen met afvallen… Maar klopt dit wel?

Perfecte aanvulling

Deze kleine zwarte zaadjes geven je yoghurt, havermout, salade en smoothie extra pit. Waarom? Omdat ze rijk zijn aan vezels – een portie van 25 gram chiazaad bevat ongen relatief hoog zijn in proteïne. Zo bevat een portie van 25 gram chiazaad ongeveer 9 gram vezels. En staat één eetlepel chiazaad gelijk aan één ei. Daarom zijn ze een geweldige aanvulling op je dieet, vooral als je vegetariër of veganist bent.

Een verhoogde inname van vezels en eiwitten – dé bestanddelen die in dit zaadje zitten – kunnen zelfs een steentje bijdragen aan gewichtsverlies.Uiteindelijk gaat het bij afvallen om aandacht voor je algehele dieet natuurlijk. Chiazaad kan een hulpmiddel, maar geen wondermiddel zijn! Ook is het niet verstandig om kilo’s zaadjes weg te werken. Teveel vezels resulteren namelijk vaak in een opgeblazen gevoel en soms zelfs diarree. Oeps!

LEES OOK: Een vleugje lijnzaad door je smoothie? Da’s hartstikke gezond!

Gelukkig is het wel super eenvoudig om chia toe te voegen aan je dieet. Het zaadje is vrij smaakloos en je kunt ‘m rauw, geroosterd, geweekt of gekookt eten. Voeg een vleugje toe aan welk gerecht dan ook en smullen maar! Enne, wedden dat je een lange tijd met een verzadigd gevoel rondloopt? Score! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme