Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten 12 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Chocho wordt een hype want deze superfood zit bomvol essentiële voedingsstoffen

Er is een nieuwe superfood in opkomst dus voordat je er straks een te hoge prijs voor betaalt (als het eenmaal gehyped is) brengen wij je vast op de hoogte. Chocho gaat de quinoa rage overnemen want deze bonen uit Ecuador zijn super gezond. Zó gezond dat we het powerfood mogen noemen.

Chocho is een peulvrucht uit voornamelijk Ecuador en zit vol met belangrijke voedingsstoffen die wij nodig hebben. Omdat het verbouwen van chocho ontzettend duurzaam is (zowel het zaaien als het oogsten) verwachten wij dat dit product echt hot gaat worden.

De peulvrucht chocho

De bonen worden met name verbouwd in Ecuador (en een aantal andere landen in Zuid-Amerika) en is goed voor ons lijf. Chocho bonen zijn een bron van calcium, vezels, plantaardige eiwitten en essentiële aminozuren. Het is een glutenvrij product en bevat veel meer proteïnen dan andere groenten en/of vlees zoals kip.

Five Suns Foods
Five Suns Foods

Hoe eet je chocho?

Je kunt de bonen op verschillende manieren klaarmaken. Ten eerste kun je ze gewoon koken en zijn ze de ideale aanvulling bij zo’n beetje elk gerecht. De bonen kunnen ook worden vermalen tot poeder om bijvoorbeeld in je smoothie te blenden.

Er zijn nog veel meer manieren waarop je chocho kunt verwerken en chocho-boter is daar ook nog één van. Gezond voor op je brood maar ook om andere producten in te bakken.

Chocho is nu nog bijna nergens verkrijgbaar, laat het ons vooral weten als jij een winkel hebt gevonden waar ze het verkopen. Je kunt het in ieder geval online bestellen bij Five Suns Foods al hebben ze momenteel wel een wachtlijst. Maar zoals het ook bij de vorige superfoods ging; als de vraag toeneemt zal het vanzelf in de supermarkt verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme