Redactie
Redactie Eten 16 februari 2017

Chocolade eten en ervoor betaald worden?

Lieve mensen, dit is mijn laatste artikel voor Famme: ik verhuis naar Engeland. Daar is namelijk vorige week een vacature vrijgekomen voor ‘chocoladeproever’.

Mijn nieuwe werkgever heet Mondelēz International en is onder andere eigenaar van Oreo, Milka, Prince, Cadbury en Toblerone. Op mijn visitekaartje gaat de officiële titel ‘chocolate and cocoa beverage taster’ staan, en mijn belangrijkste taken bestaan uit het ‘objectief en eerlijk feedback geven op de producten’.

Rete-overgekwalificeerd
Een diploma is niet nodig; het voornaamste wat ik mee moet brengen is een ‘passie voor banket’, ‘goede smaakpapillen’ en de ‘communicatieve vaardigheden om een en ander over te brengen’. Kortom: ik ben rete-overgekwalificeerd. Mijn bevindingen dien ik te rapporteren in een panel discussie van 12 mensen. Echt moe ga ik niet worden van m’n nieuwe baan: ik werk namelijk maar 7,5 uur per week. Locatie: het Mondelēz science park in Reading, een stad ten westen van Londen. Over mijn salaris laat m’n nieuwe werkgever zich nog niet uit, maar om eerlijk te zijn is dat bijzaak.

Pak je kans
Interesse? De vacature staat nog open, maar de vraag is hoe lang. Duidelijk vermeld wordt dat de termijn gesloten wordt zodra er ‘genoeg aanmeldingen’ binnen zijn. De vraag is wat ze onder ‘genoeg’ verstaan, want enkele dagen nadat de vacature online geplaatst was, hadden al 1500 kandidaten zich gemeld.

Dit bleek niet helemaal de droombaan: bruid glipt weg van bruiloft voor sollicitatiegesprek (maar kreeg de baan uiteindelijk niet).

Reageer op artikel:
Chocolade eten en ervoor betaald worden?
Sluiten