Leuk en makkelijk recept: chocolade-ijsjes met banaan

Nu het zonnetje steeds meer schijnt is het tijd voor een ijsjes recept. En niet zomaar een ijsje: middenin romige chocolade met banaan en daar omheen nog meer chocolade. Ze zijn heel makkelijk zelf of samen met je kind te maken (ook leuk voor kinderfeestjes).

Voor 10 tot 14 chocolade-ijsjes heb je het volgende nodig:

250 ml vanille custard
100 gram donkere chocolade, gesmolten
1/2-1 rijpe banaan, gepureerd
150 gram donkere chocolade, gesmolten (voor de coating)

Verder heb je nog nodig:

1-2 ijsblokjesvorm(en)
10-14 ijsstokjes of stevige rietjes

Zo maak je de chocolade-ijsjes:

Verwarm de vanille custard een beetje, roer vervolgens de gesmolten chocolade en banaan erdoor. Dit mengsel doe je in de ijsblokjesvormen en laat je afkoelen. Zodra het mengsel koud is, kunnen de ijsblokjesvormen in de vriezer tot het mengsel bijna “vast” is, steek dan een ijsstokje of stevig rietje in elke kubus en laat dit volledig uitharden.

Als dit hard is geworden, haal je de bevroren blokjes uit de vormen. Vervolgens dompel je de ijsjes in de gesmolten chocolade en dit laat je ook weer uitharden. Zodra het is uitgehard zijn de ijsjes klaar. Nu is de kunst natuurlijk om het zo snel mogelijk op te eten, anders smelt het (vinden wij zelf altijd een goed excuus).

Reageer op artikel:
Leuk en makkelijk recept: chocolade-ijsjes met banaan
Sluiten