Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 5 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Goddelijk lekker! DIY: chocolade notenboter cups

Jammm, deze chocolade notenboter cups zijn haast te lekker om waar te zijn! En het mooie is dat ze bestaan uit gezonde ingrediënten. Dit is het bonbonnetje waar je er gerust twee van kan nemen.

Deze traktatie is rijk aan omega-vetzuren, antioxidanten, mineralen en puur genot! Cacao is een superfood wat ons immuunsysteem versterkt en onze gemoedstoestand bevordert. Je wordt er simpelweg een blijer mens van.

Ingrediënten:

– ½ cup (59 gram) rauwe cacaoboter (in stukjes gehakt)
– 5 eetlepels (25 gram) rauwe cacaopoeder
– 2 eetlepels (30 milliliter) rauwe honing
– 1 theelepel (5 milliliter) vanille extract
– ½ cup (90 gram) notenboter
– Zeezout

Bereidingswijze:

1. Doe de mini bakvormpjes in een mini muffin bakvorm.
2. Verhit een kleine hoeveelheid water in een steelpannetje, laat dit licht sudderen. Doe de rauwe cacaoboter in een hittebestendig kommetje en plaats deze boven het pannetje (au bain-marie). Wanneer de cacaoboter gesmolten is kan je deze van het vuur halen, voeg de cacaopoeder, de honing en het vanille extract toe, en mix deze tot een glad geheel. Zet het vervlgens even 10 minuten opzij om dit te laten afkoelen.
3. Doe een kleine hoeveelheid van het mengsel in de bakvormpjes, vul dit tot iets minder van de helft. Bewaar de resterende chocolade voor later. Plaats de gevulde muffinvormen in de vriezer en laat dit 10 minuten hard worden.
4. Haal de cups uit de vriezer en voeg een kleine eetlepel notenboter toe aan de cups. Doe hier vervolgens het overgebleven chocolade mengsel overheen. Strooi als finishing touch nog wat zeezout over het mengsel. Plaats alles nog even 5 minuten in de vriezer, en tast toe van de heerlijke chocolade notenboter cups!

chocolade notenboter cups

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme