Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Lekker voor de kids! #23 Chocolademilkshake in een chocolade paashaas

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten of fruit naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: een chocolademilkshake in een chocolade paashaas.

Chocolademilkshake in een chocolade paashaas

Dat van die groenten en fruit mag je deze keer vergeten. Pasen staat bijna voor de deur, en hoewel sommigen daar totaal niet mee bezig zijn in deze rare periode, brengt het wel kleur en vrolijkheid in huis. Van dit recept gaan je kinderen ongetwijfeld op de kop staan, maar het maakt ze wél heel vrolijk. Een chocolade paashaas gevuld met een chocolademilkshake.

De ingrediënten

Per chocolademilkshake heb je dit nodig:

 • 1 chocolade paashaas
 • 235 ml chocolademelk
 • 2 bolletjes chocoladeijs
 • 1/2 tl vanille-extract
 • Slagroom (topping)
 • Sprinkles of hagelslag (topping)
 • Papieren rietje
 • recept voor kinderen: chocolade paashaas
  Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

  De bereiding

  Maak de chocolade paashaas aan de bovenkant open en breek een stukje van de oren af. Dat kun je eventueel ook met een warm mes doen als je het secuur wilt doen.

  Doe de chocolademelk, bolletjes ijs en het vanille-extract in de blender en maak daar de milkshake van. Giet deze voorzichtig van bovenaf in de paashaas. Top het geheel af met een toefje slagroom en laat de kinderen de slagroom versieren met sprinkles.

  Dit is waarschijnlijk wel een once in a lifetime gerechtje voor de kids en bereid je maar vast voor op drukte in huis. Misschien niet helemaal handig nu we zo op elkaar bovenlip zitten maar je kids zullen hier ongetwijfeld wél heel erg blij en enthousiast van worden.

  Toch wordt Pasen zo nog een feestje voor ze want we zullen dit jaar niet omringd worden door de hele familie. Zo maken we er toch maar het beste van.

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Culy

  Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

  Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

  Reageer op artikel:
  Lekker voor de kids! #23 Chocolademilkshake in een chocolade paashaas
  Sluiten