Eten 18 sep 2017 Redactie

Hou jezelf en je kinderen vast: de chocoladepizza is een feit!

Vanuit de gedachte ‘alles wat los van elkaar lekker is, is dat samen vast ook’ lanceert Dr. Oetker de nieuwste smaak pizza’s: chocoladepizza. De naam: Dolce al Cioccolato.

Wij weten het nog zo net niet, maar over het algemeen zijn de reacties gematigd enthousiast. De pizza ligt al een half jaar in de schappen in Dr. Oetkers thuisland Duitsland, en vanaf deze week ook bij onze zuiderburen. Als alles goed gaat, is de Pizza Dolce al Cioccolato vanaf volgende maand verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Kinderen en ongestelde vrouwen

Je kan je vraagtekens zetten of een pizza met drie (!) verschillende chocoladetoppings heel lekker is als hoofdgerecht, of dat het eerder kwalificeert als een toetje. De bereiding is in ieder geval hetzelfde als een ‘gewone’ pizza: ongeveer 10 minuten afbakken in de voorverwarmde oven, en smullen maar. We vermoeden dat vooral kinderen en vrouwen (al dan niet wanneer ze ongesteld zijn) richting het vriesvak zullen stormen.

Voetnoot

We willen zeker niet gemeen doen voordat we het goedje zelf geproefd hebben, dat spreekt voor zich. Maar dan toch bij voorbaat wel deze alarmerende voetnoot: een gewone pizza is al niet heel bevorderlijk voor de lijn, maar deze chocoladebom is dat al helemaal niet. Maar dat vermoedde je zelf vast ook al. Geen beter moment om dit artikel nog eens onder de aandacht te brengen: chocolade eten is goed voor je!

Verder zijn we vooral ook benieuwd naar jullie mening. Wordt deze pizza een yay or een nay? Duimpje omhoog voor yay, verbaasd gezichtje voor nay.

Het kan ook anders: deze gezonde pizza maak je zelf. Lekker dat ‘ie is!

Metro Nieuws

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hou jezelf en je kinderen vast: de chocoladepizza is een feit!
Sluiten