Mmm, deze chocoladecake is goddelijk en tegelijkertijd goed voor de hormonen
Chocoladecake, wie houdt er niet van? En eerlijk, het smaakt dubbel zo lekker wanneer je weet dat ‘ie ook nog eens gezond is. Dit overheerlijke tussendoortje of toetje is hemels én je hormonen worden er erg happy van.
De cake bestaat uit gezonde ingrediënten en is vrij van ongezonde suikers. De avocado en walnoten zorgen voor een dosis gezonde vetten die goed zijn voor de hormonen en de bloedsuikerspiegel in balans houden. En daarnaast zorgen de sinaasappelschil en de cacao voor veel antioxidanten.
Ingrediënten
Taart bodem:
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 1 avocado
– snufje zout
– 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
– 2 theelepels vanille poeder
– ⅖ cup (100 ml) cacao
Chocoladecrème:
– 3 avocado’s
– snufje zout
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing
Topping:
– ⅕ cup (50 ml) gehakte pistachenoten, verse rode/zwarte bessen of gemalen kersen
Maken
1. Taart bodem: hak (met behulp van de keukenmachine) de walnoten en de dadels in grove stukken. Voeg de avocado en de overige ingrediënten toe en mix het geheel tot een gladde massa.
2. Bekleed een 20 cm taartvorm met verwijderbare rand (of een springvorm) met bakpapier. Giet het cakebeslag gelijkmatig in de taartvorm.
3. Chocoladecrème: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix deze tot een glad geheel. Smeer deze crème over de taart en laat deze afkoelen in de koelkast (doe dit 2 tot 3 uur).
4. Topping: Garneer de chocoladecake met de pistachenoten, rode/zwarte bessen en gemalen kersen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F11%2Fh22.png)