Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Sjakie en de chocoladefabriek komt tot leven! Er wordt een chocoladefabriek in Zaandam gebouwd

Als je Sjakie en de chocoladefabriek gaat lezen of de film gaat kijken, word je toch een beetje jaloers. Een chocoladefabriek als pretpark, dat wil toch elk kind?

Goed nieuws: het kan over een tijdje! Tony’s Chocolonely heeft een plek gevonden voor een chocoladefabriek mét achtbaan.

Tony’s Chocolonely’s chocoladefabriek

Ons favoriet chocolademerk Tony’s gaat de chocoladefabriek (met achtbaan) openen in Zaandam. Het Chocoladepretpark zou een publiekstrekker moeten worden voor 250.000 tot 500.000 bezoekers per jaar. Het gaat gebeuren in een monumentaal pakhuis, wat verbouwd gaat worden tot een fabriek die voor publiek toegankelijk is. Bezoekers zouden hier het hele productieproces van een chocoladereep moeten kunnen volgen, van boon tot reep. Het hoofdkantoor van Tony’s Chocolonely komt ook in de fabriek.

Deze superlekkere Frozen chocolademelk maak je heel makkelijk zelf

Niet in Amsterdam

Eerder waren er plannen om een ‘Tony’s Chocolonely Chocolate Circus’ te realiseren op de NDSM-werf in Amsterdam, maar die plannen gingen niet door. Pakhuis De Vrede in Zaandam is een toepasselijke locatie. Naar verwachting wordt het terrein pas in 2020 overgedragen, we moeten nog even geduld hebben dus.

Niet alleen een pretpark

Het pakhuis moet het nieuwe hoofdkantoor worden van Tony’s Chocolonely, maar er komt ook een restaurant in en biedt congresfaciliteiten. Er zullen twee fabrieken worden gebouwd waar de hele productieketen van chocolade wordt laten zien. En met een achtbaan, niet te vergeten.

Wij kunnen niet wachten in ieder geval! Ben jij van plan om deze publiekstrekker te bezoeken zodra hij er is? Laat het ons weten op ons Mamaforum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Sjakie en de chocoladefabriek komt tot leven! Er wordt een chocoladefabriek in Zaandam gebouwd
Sluiten