Deze chocolademousse taart is het ideale dessert voor kerst
Kerst komt steeds dichterbij en dat vraagt om het zoeken lekkere toetjes voor het kerstdiner. Deze healthy chocolademousse taart brengt de hele familie samen. Het is puur genot en ook nog eens op een verantwoorde manier!
Ingrediënten
Voor de korst:
– 1 cup ongekookte quinoa (gewassen)
– ½ cup amandelmeel
– 1 ei
– ¼ theelepel kardemom
– 2 eetlepels rietsuiker
– 1 snufje zeezout
De mousse:
– 8 gram chocolade (naar smaak)
– 1 blik kokosroom (gekoeld)
– ½ kopje aquafaba (dit is de vloeistof van een blikje kikkererwten)
– ¼ theelepel wijnsteenbakpoeder
– Kosher zout
– 6 eetlepels kokosbloesemsuiker
– ½ kop ongezoete geroosterde kokos flakes
Kerst dessert bereiden
1. Verwarm de oven voor op 350 graden. Verspreid de natte quinoa en het amandelmeel over de bakplaat, zet het in de oven en bak het 8 tot 10 minuten. Draai het halverwege om, zodat het mengsel gelijkmatig bakt. Haal het vervolgens uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
2. Maak van een mengsel een fijne poeder. Dit kun je doen door het quinoa-amandel mengsel in de keukenmachine te doen. Voeg hierna ei, kardemom, suiker en zout toe. Meng ook dit tot een glad geheel (het moet op zand lijken).
3. Doe het mengsel in een taartvorm, maak een bodem en een korst, dit kun je het beste doen met natte handen. Bak dit vervolgens 18 tot 20 minuten tot je de gewenste kleur ziet: licht goudbruin. Haal het uit de oven en laat het opnieuw afkoelen.
4. Bereid nu de mousse voor. Doe de chocolade (naar smaak) en de kokosroom in een hittebestendige kom. Zet deze kom boven een kom waar stomend water in zit. Meng het geheel al roerend tot een fluweelachtig mengsel.
5. Doe de aquafaba, het wijnsteenbakpoeder en een snufje zout in de keukenmachine. Laat dit 4 tot 6 minuten draaien en voeg tussendoor de kokosbloesemsuiker toe. Het geheel wordt lekker luchtig.
6. Voeg het aquafaba-mengsel toe aan de eerder gemaakte chocolademousse. Meng dit tot een geheel. Giet dit vervolgens in de taartvorm en strijk het gelijkmatig glad met behulp van een spatel. Laat het een uurtje of langer in de koelkast afkoelen, en besprenkel tot slot de chocolademousse taart met kokosvlokken. Klaar! Fijne kerst 😉
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F11%2Fh222.png)