Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten 18 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Bon appetit! Deze mango chocoladetaart smaakt hemels en hier vind je het recept

Heb jij al plannen aankomend weekend? Maak in ieder geval een uurtje of twee vrij om een heerlijk baksel voor jou en je gezin te maken. Deze mango chocoladetaart bijvoorbeeld. Mmmm, het water loopt ons in de mond.

In de Allerhande vind je enorm veel lekkere recepten en deze mango chocoladetaart ziet er heerlijk uit. Deze taart is zeker geschikt om samen met je kids te maken en dat is de ideale bezigheid voor jullie dit weekend.

Chocoladetaart met mango

Deze zomerse taart is het perfecte baksel om dit weekend thuis op tafel te zetten. Of de zon nou schijnt of niet, de taart smaakt hemels en het is een leuke activiteit om samen met je kids te ondernemen.

Ingrediënten voor dit recept

– 2 verse mango’s
– 100 gram witte chocolade
– 100 gram pure chocolade
– 5 eieren (maat M)
– 200 gram kristalsuiker
– 300 gram tarwebloem
– 15 gram bakpoeder
– 1 mespunt zout
– 50 ml olijfolie

Bereiding van de mango chocoladetaart

Zet voor je begint met het bereiden van de taart vast de oven aan op 180°C. Maak de mango’s klaar: snijd één mango in dunne schijfjes en de andere mango in blokjes. Hak vervolgens de helft van de witte en de helft van de melk chocoladereep fijn in blokjes.

Klop met een mixer de eieren en suiker tot je een lichtgeel mengel overhoudt. Doe de bloem in een kom en voeg er het eiermengsel, het zout en het bakpoeder aan toe en spatel het door elkaar. Voeg hier vervolgens de olie aan toe en spatel er voorzichtig doorheen. Voeg de mango in blokjes toe en de gehakte chocolade. Giet dit mengsel in een bakvorm. Drapeer de bovenkant van het mengsel met de mango die je in reepjes hebt gesneden. Laat de taart ongeveer 50 minuten in de oven staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ah.nl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bon appetit! Deze mango chocoladetaart smaakt hemels en hier vind je het recept
Sluiten