Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 23 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Doe je citroen in de magnetron als je meer sap wilt (serieus, het werkt!)

Soms ben je heerlijk aan het kokkerellen en staat er in het recept dat er sap van 2 citroenen in het gerecht moet. De meeste van ons pakken dan 3 citroenen omdat er maar weinig sap uit de vrucht komt. Dit hoeft niet langer als je de citroen in de magnetron plaatst.

Op deze manier krijg je meer waar voor je geld. Ofwel: je krijgt er meer sap uit! Dus wat heb je nodig? Een magnetron en een citroen. Easy does it.

Citroen in de magnetron

Plaats de citroen in de magnetron en laat deze er zo’n 15 tot 20 seconden in. Haal de vrucht uit de microwave en laat deze vervolgens een minuutje afkoelen. Snijd hierna de citroen doormidden en squish deze vervolgens. Haal de zaden uit het sap, deze smaken bitter.

Waarom werkt dit?

Als je citroenen (of vrijwel alle andere citrusvruchten) opwarmt wordt de binnenkant iets losser. Hierdoor kan er meer sap vrijkomen! Dit is al helemaal het geval als je de citroenen vooraf gekoeld bewaard hebt (dus in de koelkast). When life gives you lemons, maak je er lekker veel sap van door ze eerst even in de magnetron te plaatsen.

LEES OOK: Deze etenswaren kun je beter niet in de magnetron doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme