Janne Vogel
Janne Vogel Relatie 2 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

6 voordelen van het co-ouderschap (want die zijn er ook)

Uit elkaar gaan is nooit leuk, maar het feit dat je je kind(eren) minder ziet is misschien nog wel het pijnlijkst. Het co-ouderschap is niet niks en het duurt even voor je aan de nieuwe afspraken gewend bent. Maar als het zover is, vind je een paar kleine voordelen.

Die weekenden in een leeg huis blijven lastig, maar in de loop van de tijd zul je kleine lichtpuntjes gaan zien. Hang on, mama.

1. Je hoeft niets fatsoenlijks te koken

Een bakje chocoladecruesli in bed kan af en toe prima door voor een diner en ook een grote schaal nacho’s tijdens een kind-vrije avondje wijnen is helemaal toegestaan. Natuurlijk mis je je kids, maar je kunt net zo goed van de ‘vrije’ tijd genieten.

2. Je weet dat er een pauze aankomt

Het alleenstaand ouderschap is nogal intens, maar gelukkig weet je dat er altijd een pauze aankomt. Je werkt je het schompes en geeft alles wat je hebt, dus die tijd om uit te rusten verdien je dubbel en dwars.

3. Jij bepaalt

Je mag helemaal zelf bepalen waar je eet, wat je eet, wanneer je afhaalt, wanneer je opruimt en hoeveel geld je uitgeeft. Je hoeft alleen met jezelf te overleggen. Scheelt een hoop ruzies en discussies en is eigenlijk heel erg fijn. You’ve got the power!

LEES OOK: Deze foto van een eerste schooldag is een prachtig voorbeeld van co-ouderschap

4. Je stopt meer moeite in de relatie met je kinderen

Je bent opeens niet meer altijd met je kinderen, dus de tijd die je met ze hebt, waardeer je op een hele andere manier. Je koestert jullie tijd samen en stopt tijd in jullie band.

5. Je vindt jezelf weer terug

Je wordt bijna gedwongen om de dingen die je leuk vindt weer op te pakken, aan jezelf en je vriendschappen te werken, en je stapt ongetwijfeld uit je comfort zone nu je nieuwe dingen probeert. Je weet dat je een keuze hebt: iedere avond zonder kinderen alleen doorbrengen, óf voor jezelf en je nieuwe leven kiezen. You know what to do.

6. Je investeert in jezelf

Nu je wat vrije dagen/avonden hebt, betekent dat automatisch meer tijd voor self care. Wat dit voor jou betekent ligt uiteraard aan waar je van houdt. Misschien sla je eindelijk weer eens een boek of tijdschrift open, misschien lak je je nagels weer eens of doe je een maskertje op… Je hebt je handen even niet vol, dus er blijft me time over.

Genieten

Natuurlijk heb je je kinderen het liefst ieder moment zo dicht mogelijk bij je. Het heen en weer verhuizen kan blijven voelen als een hel, maar je kinderen hebben niets aan een moeder die in de put zit (en blijft zitten).

Het is zaak om de nieuwe waarheid van het co-ouderschap te accepteren en er het beste van te maken. Een gelukkige moeder voedt gelukkige kinderen op, dus geniet van de tijd met je kroost!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Momtastic

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 voordelen van het co-ouderschap (want die zijn er ook)
Sluiten