Deze cocktail ijsjes wil je nú maken

Noortje Molenaar 7 jul 2017 Eten

Met deze tropische temperaturen is verkoeling op z’n tijd best welkom. Een zwembadje en tuinslang doen al wonderen, maar verkoelende tussendoortjes zijn bijna nog lekkerder. Verwen jezelf, je vent of vriendinnen met deze makkelijke cocktail ijsjes om zelf te maken.

Naast een lekkere mocktail is een ijsje mét alcohol ook een fijne traktatie. Vooral leuk op een borrel, barbecue of feestje.

1. Watermeloen margarita ijsjes

watermeloen margarita cocktail ijsjes
Dit heb je nodig – voor 10 ijsjes:
– ongeveer een halve watermeloen
– 180 ml limoensap
– 100 gram suiker
– 125 ml tequila
– 4 limoenen
– grof zout (of suiker)

Zo maak je het:
Gooi alle ingrediënten in de blender tot het een gladde massa is geworden en de suiker is opgelost. Laat alles door een zeef zakken om de pulp eruit te halen. Snijd 3 dikke plakken uit het midden van de limoen. Steek ze elk op een ijsstokje. Giet het vloeibare mengsel in ijsjeshouders en steek het stokje erin zodat de limoen het ijsje afsluit. Zet ze een aantal uurtjes in de vriezer en besprenkel met het zout voor het serveren.

2. Sex on the Beach met granaatappel

sex on the beach cocktail ijsje
Dit heb je nodig – voor 10 ijsjes:
– ongeveer een halve ananas
– 13 frambozen
– 120 ml wodka
– 60 ml granaatappel likeur

Zo maak je het:
Doe de ananas en wodka in de blender tot er een glad mengsel ontstaat. Doe dit in een aparte kom en maak de kan van de blender schoon. Doe nu de frambozen en likeur in de blender. Schenk 15 ml van het ananasmengsel in elke houder en vul aan met het frambozenmengsel tot net onder de rand. Vul het wel tot de rand met de rest van het ananasmengsel. Laat het in elkaar overlopen door met het handvat van een lepel of vork een beetje te swirlen. Leg doorzichtig folie over de hele vorm en maak gaatjes boven het midden van elk ijsje. Zo zakken de stokjes niet naar één kant nadat je ze erin hebt gestoken. Vries de cocktail ijsjes voor tenminste 6 uur in.

3. Fruitige prosecco ijsjes

prosecco cocktail ijsjes
Dit heb je nodig – voor 4 ijsjes
– 100 gram (rood) fruit naar keuze
– 1 el fijngehakte munt
– 200 ml prosecco
– 200 ml sinaasappelsap
– 100 gram poedersuiker

Zo maak je het:
Meng de munt met het rood fruit. Verdeel het fruit over de ijsvormpjes. Meng de prosecco met de sinaasappelsap en poedersuiker. Schenk dit drankje over het fruit in de vormpjes. Steek de stokjes erin en leg alles in de vriezer voor een aantal uur. Enjoy!

4. IJsthee sangria ijsjes

sangria cocktail ijsjes
Dit heb je nodig:
– 250 ml ijsthee
– 250 ml witte wijn
– 175 ml siroop of heel zoete limonade
– 200 gram vers fruit

Zo maak je het:
Snij het fruit in hapklare stukjes. Mix de wijn, ijsthee en siroop. Verdeel dit over de ijsvormpjes tot 2/3e van de inhoud. Vul het verder met stukjes fruit. Steek er stokjes in en zet alles in de vriezer voor een aantal uur of een nacht. Buen apetito!

5. Havana mojito ijsjes

mojito cocktail ijsjes
Dit heb je nodig – voor 6 ijsjes:
– 60 ml Bacardi of andere rum
– 90 ml verse limoensap
– 90 ml dik suikerwater
– 625 ml Sprite of Seven-up
– 12 blaadjes munt
– ijsklontjes

Zo maak je het:
Heel simpel weer: gooi alles in de blender, inclusief wat ijsklontjes, tot het een gladde mix is. Verdeel dit over de ijsvormpjes. Steek er stokjes in en zet tenminste 6 uur in de vriezer. Daarna lekker genieten. Alsof je op een tropisch eiland zit!

Tip: om de cocktail ijsjes makkelijk uit hun vorm te krijgen, hou je de plasic vorm 2-3 seconden onder stromend warm water uit de kraan.

De kleur van je ogen verraadt hoeveel alcohol je drinkt

PureWow

Reageer op artikel:
Deze cocktail ijsjes wil je nú maken
Sluiten