Afke Bohle
Afke Bohle Columns 5 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Columnist Afke: ‘Het leek wel een aflevering van de luizenmoeder’

Columnist Afke (41) is naast moeder van drie ook partner, dochter, vriendin, buurvrouw, vrijwilliger en ZZP-er en leert steeds beter om gewoon zichzelf te zijn. Ze heeft een zwak voor imperfectie en echtheid. Daar schrijft ze over.

Column: Ode aan juf Rosemarie

Gisteren was een moeilijke dag in ons gezin. Ik ben ziek (als in komt goed, maar moet in bed), maar heb nu geen vangnet. Mijn man werkt in de vitale sector en kan niet gemist worden op zijn werk. De kinderen waren veel op zichzelf aangewezen. Het voelde niet helemaal goed.

Toen moest er huiswerk gemaakt worden en ontstond er weerstand. Ik had geen geduld. De weerstand sloeg om in strijd en eindigde in ruzie. Daar zat ik in de kamer met een huilend kind, een boos kind en een kind dat zich had verstopt.

Op dat moment belde de juf. Ze had mijn kind gemist bij de videobelbijeenkomst van de groep. Videobelbijeenkomst? Ze vroeg hoe het ermee ging. Ik probeerde uit te leggen waar we zaten in het thuiswerkschema, maar al snel moest ik huilen. Gewoon dwars door mijn buitenkant en de spellingcategorieën heen. Het leek wel een aflevering van de luizenmoeder.

“Ik ga jullie helpen,” zei ze zonder boos te worden en aan haar toon hoorde ik dat zij het wél zag zitten. Mijn kind mocht zijn kamer al videobellend laten zien (en de schone en vieze was door elkaar, en de vaat van drie dagen). Hij glunderde zoals ik hem in dagen niet had zien doen.

“En zeg maar tegen je moeder dat ze een hele goede moeder is,” zei ze aan het eind van hun gesprek.

Vanmorgen belde ze weer. Een uur hebben ze samengewerkt en toen was zijn werk klaar. “Jij bent echt een slechte juf mam, met Rosemarie kan ik het wél,” zei hij trots.

Onze dag was vandaag licht, zonnig en warm. We hebben gelachen en er was ruimte voor iedereen. Dat beginnetje heeft zij gemaakt.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Columnist Afke: ‘Het leek wel een aflevering van de luizenmoeder’
Sluiten