Ellen Jansen
Ellen Jansen Persoonlijk 27 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Ellen: ‘Is hij een beetje begonnen, je kent het wel, hoor ik naast mij de baby ontwaken’

There’s no way to be a perfect mother and a million ways to be a good one!’ Ellen (30 + 4), moeder van 3, vrouw van 1 en bijzonder gewoon.

Column: Seks en seks

Er is seks vóór de komst van kinderen en na de komst van kinderen. Voor de komst van kinderen is seks spannend. In het begin van de relatie helemaal. Je wordt enorm opgewonden van en door elkaar. Seks is een ontdekking, een zoektocht, urenlang friemelen. Waar en wanneer je maar wilt. Meerdere keren per dag. Het kan allemaal. Je probeert nog eens wat nieuws en de boxershorts blijven achterin de kast. Over libido niks te klagen. Misschien zelfs dat het af en toe wel wat minder mag.

En dan komen er kinderen. Tenminste, niet zomaar ineens. Eerst is er nog de seks wanneer er kinderen gewenst zijn. Wat van een heel andere categorie is. Kort gezegd: seks op afroep, met een extra doel, dus laat het faken maar achterwege en vooruit, mag het ook nog lekker zijn.

Ongemakkelijk

Maar dan, seks als er een kind is, of zoals in ons geval drie. De eerste weken en soms maanden slaapt het grut, in veel gevallen, gezellig op de kamer. En ik weet niet wat een ander prettig vindt, maar van een extra paar ogen op mij gericht, word ik ietwat ongemakkelijk. Is hij een beetje begonnen, lepeltje lepeltje, je kent het wel, hoor ik naast mij de baby ontwaken. Plop, twee oogjes gaan open, de mondhoeken omhoog en manlief draait zich nog even op zijn andere zij. Tot zover de geiligheid.

Maar dan is ineens jullie kamer weer van jullie. En liggen de kansen voor het oprapen. In de avond: G-A-A-P! Wàt? De huiskamer is ontploft, de wasmachine piept om aandacht en de tassen voor morgen (school/opvang) moeten nog worden ingepakt. In de ochtend: voor de vroege vogels, ben je net bezig en word je blij, hoor je of ‘mama!’ of voetstappen veel te snel jullie kant opkomen. Zo snel heb je hem nog nooit uit bed zien springen.

Tijd maken

Je zou denken dat het de spanning opbouwt tot een volgend moment, maar niets is minder waar. De drukte van alledag zorgt ervoor dat je het in no time bent vergeten. Tot het volgende moment dat zich voordoet. En dat komt ooit, net als jullie. Seks voor de komst van kinderen en na de komst van kinderen. Van alle tijd en mogelijkheid naar tijd maken en mogelijkheden zoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme