Pamela Teodosieva - Reinbergen
Pamela Teodosieva - Reinbergen Columns 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Columnist Pamela: “Complimenten over wat een modelbaby Joël is neem ik grinnikend in ontvangst”

Onze columnist Pamela (27 jaar) is getrouwd met haar Bulgaarse man Samuil (28 jaar) en moeder van hun acht maanden oude baby Joël. Sinds 2017 wonen ze samen in Ruse, Bulgarije, waar Sam vandaan komt. Deze week vertelt ze in haar column over het voorbeeldige gedrag van Joël buitenshuis.

Column: Goed gedrag buitenshuis

Het is welbekend dat kinderen zich buitenshuis beter gedragen. Zelfs onze tien maanden oude zoon gedraagt zich voorbeeldig nu we een week bij iemand op bezoek zijn. Hij slaapt beter, speelt zelfstandiger, huilt minder en is eigenlijk de hele dag om op te eten zo lief.

Buitenshuis versus thuis

In de woonkamer van de gastheer loopt Joël vrolijk een uur lang rondjes om de tafel. Thuis is hij dit na 5 minuten zat. Hij speelt hier tevreden met zijn speelgoed terwijl wij een kop koffie drinken, thuis klimt hij tussen ons in zodra we gaan zitten.

Toen Joël gisteren probeerde bij de televisie te komen om hem een mep te geven, gehoorzaamde hij direct toen we ‘nee’ zeiden. Thuis moeten we dezelfde ‘nee’ een paar keer herhalen.

De wereld ontdekken

Ik denk dat onze avontuurlijke man het geweldig vindt een nieuwe woonkamer te ontdekken, ander speelgoed in zijn mond te stoppen en vreemde gezichten te leren kennen. Ik geniet ervan hem zo enthousiast te zien.

Complimenten over wat een modelbaby Joël is neem ik grinnikend in ontvangst, ze moesten hem thuis eens zien. Hij is een makkelijke baby, maar niet zó perfect als het beeld hij schetst tijdens ons verblijf hier.

Grenzen opzoeken

Ik ben benieuwd hoe Joël zich gedraagt aan het einde van de week. Het zou fijn zijn als hij zijn goede gedrag mee naar huis neemt. Grote kans dat hij terugvalt in ondeugd. Maar zo hoort het; een kind zoekt grenzen op, test je geduld en houdt je actief. Zo vormen ze hun eigen karakter en persoonlijkheid en verbeteren tegelijkertijd die van ons.

Meer lezen van Pamela?
Columnist Pamela: ‘Praktisch gezien brengt overgaan op kunstvoeding meer werk met zich mee’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Columnist Pamela: “Complimenten over wat een modelbaby Joël is neem ik grinnikend in ontvangst”
Sluiten