Pamela Teodosieva - Reinbergen
Pamela Teodosieva - Reinbergen Algemeen 5 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Columnist Pamela: ‘Ik wist dat Joël me herkende als moeder, maar veel kon ik er niet van merken’

Onze columnist Pamela (27 jaar) is getrouwd met haar Bulgaarse man Samuil (28 jaar) en moeder van hun acht maanden oude baby Joël. Sinds 2017 wonen ze samen in Ruse, Bulgarije, waar Sam vandaan komt. Deze week vertelt ze over haar hechting met baby Joël.

Column: Hechting

De eerste keer dat ik Joël zag kon ik mijn ogen niet van hem afhouden. Enorm trots was ik op onze knappe baby. Hij had gelijk mijn hart veroverd en ik was direct aan hem gehecht. Toch was het ook vreemd dat hij nu een onderdeel van ons leven was. Een beetje onwennig begon ik te zorgen voor dit lieve, afhankelijke minimensje dat mijn zoon is.

Eénrichtingsverkeer

Een band vormen met een pasgeborene kan lastig zijn, want de interactie is minimaal. In het begin voelde het wel eens als éénrichtingsverkeer. Ik wist dat Joël me herkende als moeder, maar veel kon ik er niet van merken. Het leek Joël niet uit te maken wie hem eten gaf of zijn poepbroek verschoonde. Gelukkig voelen de meeste ouders zich verbonden met hun kinderen ongeacht de reactie van het kind zelf. Het zou wat zijn als we als ouders dat oergevoel niet hadden en de band met onze kinderen afhankelijk zou zijn van het gedrag van onze kids. Want het gebrek aan reactie van een pasgebore is waarschijnlijk niets vergeleken met de tegendraadse reactie van een tiener. Toch merk ik dat de band met Joël verstrerkt werd toen hij op me ging reageren.

Interactief hechten

Langzaam begon Joël uiterlijke reacties te vertonen dat hij me herkende. Hij trappelde enthousiast als hij me hoorde of zag en gaf me zijn eerste lachjes. Inmiddels is voor iedereen duidelijk dat hij verzot op me is. Hij vindt het heerlijk om met me te stoeien, komt naar me toe als hij moe wordt, grijnst van oor tot oor als hij me ziet en wil soms alleen door mij getroost worden. Mijn hart stroomt over van geluk en ik voel me heel speciaal. Al is mijn liefde voor Joël niet afhankelijk van zijn interactie met mij, het is bijzonder fijn te merken dat hij kiest liefde terug te geven. En hoe het leven ook loopt, ik hoop dat onze band altijd zo hecht blijft als nu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Columnist Pamela: ‘Ik wist dat Joël me herkende als moeder, maar veel kon ik er niet van merken’
Sluiten