Pamela Teodosieva - Reinbergen
Pamela Teodosieva - Reinbergen Columns 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Columnist Pamela: “Toen hij doorhad dat een ander jongetje ermee speelde, ging hij er direct op af”

Onze columnist Pamela (27 jaar) is getrouwd met haar Bulgaarse man Samuil (28 jaar) en moeder van hun acht maanden oude baby Joël. Sinds 2017 wonen ze samen in Ruse, Bulgarije, waar Sam vandaan komt. Deze week vertelt ze in haar column over het proces van leren delen.

Column: Delen

Delen

Joël heeft iets nieuws ontdekt: het spel van geven en nemen. We hebben daarmee veel plezier aan de keukentafel. Als Joël aan het eten is strekt hij regelmatig zijn hand uit om een hapje te delen. Schaterend klapt hij in zijn handen als je het hapje aanneemt. Joël vindt het ook behoorlijk grappig om een hapje aan te bieden en het net voor je het kan pakken snel in zijn eigen mond te stoppen.

Van de week schoot ik zelf in de lach van zijn reactie. Hij was met z’n handjes uit zijn bakje aan het eten ik zei ‘hmmm, mag mama ook een hapje?’ Hij keek me grijnzend aan en ik verwachtte een hapje uit het bakje. Maar meneer aarzelde geen moment en haalde triomfantelijk een voorgekauwd stukje uit zijn mond. Alsjeblieft mama!

Leercurve

Delen gaat hem nog niet altijd goed af. Zo was hij gisteren in de kerk met een aantal kindjes aan het spelen toen een jongetje de speelgoedgitaar pakte. Laat dit nou één van Joëls lievelings speeltjes zijn. Toen hij doorhad dat een ander jongetje ermee speelde, ging hij er direct op af.

Joël wees naar de gitaar en begon te grommen. Het jongetje bleef rustig spelen en Joël besloot zijn tactiek aan te passen. Hij ging steeds dichterbij staan en begon de handen van het jongetje weg te duwen. Langzaam trok Joël de gitaar naar zich toe en gaf het jongetje al grommend een lelijke blik. Toen hij doorhad dat het jongetje niet onder de indruk was gaf hij op. Schouder aan schouder ramden ze ieder op hun eigen helft van de gitaar.

LEES OOK: Columnist Pamela: “Complimenten over wat een modelbaby Joël is neem ik grinnikend in ontvangst”

Vaarwel

Als ouders moedigen we Joël aan om te delen met anderen. Hij speelt dagelijks met andere kinderen en leert met hen te delen. Ook thuis vragen we hem regelmatig te geven en nemen. We hopen dat hij over een paar jaar zijn speelgoed met net zoveel plezier deelt als hij momenteel zijn voorgekauwde hapje aanbiedt.

Over delen gesproken; ik heb met veel plezier onze avonturen met jullie gedeeld. Dit is voor nu het laatste deel van de columnreeks. Bedankt voor jullie interesse, het ga jullie goed!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Columnist Pamela: “Toen hij doorhad dat een ander jongetje ermee speelde, ging hij er direct op af”
Sluiten