Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Columns 3 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Column Lisa: ”Die mama is een beetje boos’, zegt ze luid tegen haar kleuter’

Lisa van den Akker is moeder van vier kinderen in de leeftijd van 11, 9, 3 en 1 jaar oud. Naast moeder is ze hoofdredacteur van J/M Ouders en Famme. Iedere maand schrijft ze een column over het nooit saaie leven als moeder van vier kinderen.

“Mijn bijna-kleuter is dol op de kinderboerderij, iedere week zijn we dan ook wel een keertje te vinden bij de grote geitenboerderij bij ons in de buurt. Het is een ware trekpleister in de regio en regelmatig kun je er over de hoofden lopen. De weekenden zijn voor mij daarom een no-go. In de rij staan om geiten te voeren gaat me gewoon te ver.

Doordeweekse ochtend op de kinderboerderij

Gelukkig voor de kleuter is het dichtbij en kunnen we ook makkelijk op een doordeweekse ochtend gaan. Zo stond ik laatst een kwartier voor openingstijd al in een geitenstal met mijn twee jongsten. Op ons en de geiten na, was de stal leeg. Eindelijk kon je een keertje de geiten horen, in plaats van krijsende peuters en hun hysterische ouders. Heerlijk!

Op ons gemakje liepen we een rondje over de boerderij om te eindigen in de speeltuin. Inmiddels begon het al wat drukker te worden, waar ik lichtelijk van baalde, want de stilte was juist zo fijn. Ik had het nog niet gedacht, of mijn rust werd ruw verstoord.

Luidruchtige moeder

Samen met mijn twee kids zat ik in een speeltoestel in de vorm van een auto. De dreumes achter het stuur en ik met mijn peuter op de “achterbank”. Ze hadden het naar hun zin en ik genoot van hun verhalen. Tot er een nogal luidruchtige moeder met haar peuter aan kwam lopen. De peuter kroop naast mijn dreumes in de auto. Dat mag, natuurlijk, die auto is niet alleen voor ons, maar toch had ik om tien uur ‘s ochtends nog weinig behoefte aan interactie.

Helaas voor mij werd de peuter vergezeld door een moeder die praatte alsof hij doof was. Ze kwam naast de auto staan en zei zo luid dat de hele speeltuin het hoorde: ‘Oh wat leuk! Waar gaan jullie heen rijden Tim?!’ Triomfantelijk bleef ze naast de auto staan terwijl Tim ondertussen het stuur probeerde over te nemen van mijn éénjarige. Ik keek vanaf mijn achterbank even schuin omhoog richting Tims moeder, maar zei niets.

Bron: eigen beeld

Die mama is boos

Een paar minuten bleven we zo zitten, mijn kinderen en ik, stil in die auto, samen met Tim. En zijn moeder die ernaast stond en alles behalve stil was. De hele tijd bleef ze luidkeels tegen Tim praten, ‘Ga je naar opa en oma?!’ ‘Wat kan jij goed autorijden Tim!’, en ga zo maar door. Ik, noch mijn kinderen, hadden zin om het spel van de moeder van Tim mee spelen, dus zaten we lijdzaam in de auto. Op weg naar de opa en oma van Tim.

Maar dan opeens, hoor ik haar zeggen, ‘Kom Tim, die mama is een beetje boos, we gaan wat anders doen.’ Het duurt even voordat haar woorden tot me doordringen, zei ze dat nou echt? Tim klimt ondertussen uit de auto en ik kijk ze na.

Terwijl ik in het restaurantje een appeltaartje met mijn kids ga eten verwerk ik de gebeurtenis van zojuist. Ja, ik heb vast boos gekeken, maar dat is eigenlijk meer het gevolg van mijn resting bitch face. Dus om nou meteen de stempel van boze moeder te krijgen… Dat maakt me eigenlijk pas écht boos.

Als we het restaurantje uitkomen zie ik Tim weer met zijn moeder lopen bij de varkens. Ik lach vrolijk tegen mijn kinderen en werp haar daarna snel mijn booste blik toe. Volgende keer ga ik nóg eerder 😉.”

Column Lisa: ‘Verschrikkelijk voelde ik me, onder de kots en met een krijsende baby’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Column Lisa: ”Die mama is een beetje boos’, zegt ze luid tegen haar kleuter’
Sluiten