Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 19 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Roos: ‘Het vooruitzicht om dit kleine perfecte mannetje te mogen helpen opgroeien is waanzinnig’

Leuke mannen genoeg. Ze verrijkten haar leven een nachtje of een paar jaar. Maar niks hield stand. Nu is Roos vijfendertig, een single vrouw met een vurige kinderwens. Die kinderwens is op 27 december 2017 in vervulling gegaan, want Roos is inmiddels bevallen van een zoon. Dit is haar laatste column.

Lieve lezeressen en lezers,
Bijna twee jaar geleden begon ik met het schrijven van mijn column met een grote droom: ik wilde zo ongelooflijk graag een kind, liefst met, maar anders zonder partner. Of de weg die ik ingeslagen was daar ook toe zou gaan leiden, niemand die het wist. Ik had de stap genomen me op de wachtlijst van een spermabank te laten plaatsen en hoopte dat onderweg tóch nog stiekem ergens die grote liefde op zou duiken waarmee alsnog het sprookje compleet zou zijn.

Diepe dankbaarheid

Het sprookje is compleet. Mijn grote liefde is alleen wat kleiner dan ik had gedacht. Een centimeter of vijftig lang en nog niet eens 2700 gram. De weg om hem te vinden had allerlei onverwachte wendingen en elke wending heeft een functie gehad, elke bocht is waardevol geweest. Ik voel een diepe dankbaarheid dat het me gegund is om moeder te worden. Zoals hij op mijn borst ligt, zijn beentjes opgetrokken, zijn armpjes gespreid, zijn fijne gezichtje volledig ontspannen. Het vooruitzicht om dit kleine perfecte mannetje te mogen helpen opgroeien is waanzinnig.

In dat wat ik schreef zocht ik vaak de kwetsbaarheid op, iets dat ik belangrijk vond, maar wat soms ook heel naakt voelde. Jullie werden mijn dagboek, eentje dat terug praatte. Elke week las ik jullie reacties, stuk voor stuk. Woorden die me motiveerden en steunden. Daar wil ik jullie enorm voor bedanken.

Mijn kleine mannetje en ik zijn begonnen aan ons avontuur. En met het begin van dat nieuwe hoofdstuk in mijn leven, sluit ik het hoofdstuk bij Famme af.
Dank jullie wel. Voor het volgen, voor het reageren en voor het meeleven.

Heel veel liefs,

mama Roos

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme