Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty juni 14, 2014

Compenseer je slaapgebrek met crème

Acht uur geslapen en eruit zien alsof je een nacht hebt doorgehaald? De tand des tijds zorgt er helaas voor dat je huid er zelfs na een goede nachtrust niet meer zo kwiek uitziet als in de gloriedagen. Een doelgerichte nachtcrème biedt uitkomst…

Waarom zou je een speciale pot aanschaffen voor de nacht? Dat vraagt eigenlijk iedereen zich wel eens af. Toch is er een groot verschil. Overdag draag je een crème met beschermende zonnefactor en lichte textuur, zodat ‘ie goed samengaat met je make-up. ’s Nachts hoef je jezelf niet te beschermen tegen straling en mag je huidverzorging een volle textuur hebben, aangezien je er toch geen make-up overheen draagt. Nachtverzorging leent zich weer voor andere ingrediënten dan een dagcrème.

Ingrediënten verschil

Zo vind je retinoïden, glycolzuur en hyaluronzuur zelden in een dagcrème, omdat ze je huid dan extra gevoelig maken. Tijdens de nacht doen deze ingrediënten juist veel goeds voor je huid. Gebruik je overdag liever dezelfde crème als ’s nachts? Ga dan op zoek naar een speciale 24 hour crème zonder SPF en koop een aparte sunblock met SPF30 erbij. Deze gebruik je dan alleen op de dag, over je dagcrème heen. Zo bescherm je je snoet tegen schadelijke straling, maar gebruikt je toch dag en nacht je favoriete crème.

Schoonheidsslaapje

Tijdens je diepe slaap heb je een hogere lichaamstemperatuur. Dat is gunstig voor je nachtcrème, want daardoor worden de actieve ingrediënten extra goed opgenomen door de huid. Tijdens het slapen herstelt de huid zich optimaal en vindt een natuurlijk proces van exfoliatie plaats. Dat houdt in dat dode huidcellen worden afgestoten en plaats maken voor een vernieuwde huidlaag. De term schoonheidsslaapje bestaat niet voor niets, want dankzij dit proces wordt je wakker met een rozig babyhuidje.

Soepel

Hoe ouder we worden, hoe trager het natuurlijke huidvernieuwingsproces tijdens de nacht en dan is een nachtcrème dus een fijn hulpmiddel. Zorg er altijd voor dat je gezicht goed schoon is, voor je de nachtcrème aanbrengt. Vuil of make-upresten op je gezicht verstoppen de huid en blokkeren de werking van je nachtelijke smeersel. Een dikke laag crème laat je er misschien uitzien als een glimworm, maar na een nachtje slapen voelt je smoelwerk zacht en soepel aan.

‘Wist je dat er door het nachtelijk huidvernieuwingsproces elk jaar 730 gram huidschilfers in je matras terechtkomt?’ – KRO De Rekenkamer

Het kiezen van de juiste nachtcrème voor het ultieme perzikhuidje is een flinke opgave. Allereerst moet je bedenken wat je wilt dat er verbetert aan jouw huid. Daarnaast is het handig een textuur te kiezen die je fijn vindt, eventueel met een geur die je aanspreekt.

Kies jouw type crème

Ben je op zoek naar een verzorging die je gezicht wat voller en jeugdiger maakt? Ga dan voor een crème die hyaluronzuur bevat. Dit werkt vocht verzorgend, waardoor de huid er voller (en dus strakker) uitziet. Springen er elke dag spontaan nieuwe lijnen in je voorhoofd? Ga dan voor een exemplaar met vitamine A zuur (retinoiden zoals retinol en tretinoïne) erin. Deze stoffen werken egaliserend, exfoliërend en toveren een nieuwe, gezonde huidlaag tevoorschijn. Heb je last van een droge huid met pigmentvlekjes? Dan is glycolzuur (uit de fruitzuren familie) een ingrediënt waar je huid baat bij heeft, want dat werkt als anti-oxidant en maakt oppervlakkige pigmentatie minder zichtbaar.

– De nieuwe filosofie van Chanel is één crème voor dag en nacht, voor alle leeftijden (Chanel Le Lift Crème €108)

– 24 uurs crème met glycerol, dat vocht vasthoudt (Gladskin Daily Care Cream €14,95)

– Een klassieker, dit plantaardige serum voor de nacht met essentiële olie (Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate €39)

– Geeft de celvernieuwing een boost tijdens de nacht (YSL Forever Youth Liberator Nachtcrème €98)

Reageer op artikel:
Compenseer je slaapgebrek met crème
Sluiten