Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Work & Life 26 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Girls support girls: 5 x redenen waarom je vaker complimenten zou moeten geven aan wildvreemde vrouwen!

Heb je wel eens in het toilet van een bar of club gestaan en plotseling een vleiend complimentje gekregen van een wildvreemde vrouw? Eerlijk, dan kan je avond bijna niet meer stuk! Dit soort onverwachtse complimenten geven je een enorme boost aan zelfvertrouwen. Gun iemand anders dit ook eens, want je weet zelf hoe geweldig het voelt!

En weet je wat? Een complimentje aan een wildvreemde dame geven, geeft jou óók weer een positief gevoel. Je weet dat je iemands dag hebt gemaakt. Het is een win-winsituatie! En zo zijn er nog veel meer voordelen…

Het is belangrijk om wildvreemde vrouwen te complimenteren, want…

Wie goed doet, goed ontmoet!

1. Een compliment is eigenlijk een reflectie op jezelf

Een compliment komt altijd voort uit bewondering, bijvoorbeeld voor de stijl of het succes van iemand anders. Je hebt hier waarschijnlijk bewondering voor, omdat je denkt dat jij zoiets nooit zou kunnen dragen of doen. En dat terwijl je het wél dolgraag wilt… Je zegt ‘wat een waanzinnig jurkje’ en je denkt ‘dat zou mij voor geen meter staan’. Herkenbaar?

Een compliment gaat eigenlijk meer over jezelf, dan over de ander. Vind je het tof dat die vriendin zoveel reist? Tijd voor jou om meer stempels op je paspoort te verzamelen. Vind je de kledingstijl van die wildvreemde vrouw gaaf? Tijd voor jou om je garderobe een upgrade te geven.

2. Een compliment aan iemand anders geven, maakt jou niets minder waard

Een compliment aan een wildvreemde vrouw geven, maakt jou écht niet minder aantrekkelijk of stijlvol. De spotlight is groot genoeg voor ons allemaal! We kunnen allemaal tegelijk sterke en intelligente vrouwen zijn. Het moet geen competitie zijn.

Een wildvreemde vrouw een oprecht compliment geven, maakt jou niets minder waard. Het maakt je juist een nóg mooier mens.

3. We hebben allemaal een beetje bevestiging nodig

Misschien twijfelde ze wel over haar nieuwe blouse voordat ze ‘m vanochtend aantrok. En misschien had ze een mega slechte dag voordat jij haar een compliment gaf. We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop we een beetje extra bevestiging kunnen gebruiken.

Een klein complimentje kan een groot verschil maken. Moet je eens kijken hoe je een brede glimlach op een gezicht tovert, als je iemand plotseling overvalt met een mooi compliment. Verspreid de positiviteit!

4. Er zou een nieuwe vriendschap kunnen ontstaan

Als je het lef hebt om uit je comfort zone te stappen om iemand een compliment te geven, kan je hele leuke mensen ontmoeten. Er zou zomaar een mooie vriendschap kunnen opbloeien, als je die vrouw in de trein laat weten dat je haar cowboylaarzen fantastisch vindt. You never know!

5. Je kan een hoop nieuwe dingen leren

Een simpel compliment kan een hele nieuwe wereld voor je openen. Misschien ontdek je een gave kledingwinkel, goede kapperszaak of heerlijk restaurant. Als je een vrouw een compliment geeft over haar rokje, dan zal ze je waarschijnlijk ook nog eens graag vertellen waar ze ‘m vandaan heeft. Dit is wederom een ‘win-win-gevalletje’.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

5 Reasons It’s Important to Give Compliments to Other Women Who Are Total Strangers

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Girls support girls: 5 x redenen waarom je vaker complimenten zou moeten geven aan wildvreemde vrouwen!
Sluiten