Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 3 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Last van constipatie? Deze tips werken goed tegen verstopping!

Buikkrampen, winderigheid en een oncomfortabel gevoel? Constipatie kan heel vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke middeltjes die goed werken tegen verstopping. Zoals deze!

1. Drink water

Water is misschien wel de oplossing voor alle lichaamskwaaltjes… Hydratatie werkt ook goed tegen verstopping! Een groot glas water stimuleert je darmen en zet alles down under in beweging. Voldoende waterinname is ook essentieel om constipatie in de toekomst te voorkomen.

Lees ook: 5 slimme manieren om goed gehydrateerd te blijven

2. Neem je kopje koffie

Een kop koffie is geen straf! En het is ook nog ‘s hét middel om je darmen aan het werk te zetten. Dit is namelijk waarom je direct moet poepen na een kop koffie.

3. Psyllium Vezels

Psyllium Husk is een krachtige bron van vezels en werkt goed tegen constipatie én diarree. Meng een vleugje van dit poeder door je drankje of maaltijd om je spijsverteringskanaal te stimuleren. Echt, dit goedje doet wonderen! Je kunt het zelfs beschouwen als een natuurlijk laxeermiddel!

4. Magnesium

Magnesium helpt om water in de dikke darm te krijgen, waardoor je makkelijker kunt poepen. Magnesium supplementen zijn makkelijk verkrijgbaar bij drogisten en speciaalzaken. Magnesium kent trouwens veel meer gezondheidsvoordelen, en wel deze.

5. Lijnzaad

Neem 2 theelepels gemalen lijnzaad en laat ze minstens 10 minuten in een glas water weken. Zeef de zaadjes er vervolgens uit en drink het glas water leeg. De gelachtige substantie ‘smeert’ en kalmeert je darm, zodat je een makkelijkere stoelgang hebt. Lijnzaad is trouwens sowieso hartstikke gezond voor je!

6. Kom in beweging

Lichaamsbeweging – vooral cardio – verhoogt je metabolisme, waardoor je darmen beter samentrekken en je makkelijker naar het toilet kunt. Sowieso is regelmatig trainen een goed idee, omdat dit je spijsvertering stimuleert en je algehele gezondheid op peil houdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mindbodygreen

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme