Cookie dough recept zonder ei! Je mag hier oneindig van snaaien
Ken je dat moment waarop je de halve beslagkom oplepelt, omdat je het koekdeeg lekkerder vindt dan de koekjes zelf? Goed nieuws! Dit recept bevat geen ei, dus hier kun je veilig en heerlijk van snaaien.
Deze cookie dough snack is dus echt bedoeld om uit het vuistje te eten. Je bakt het niet in de oven maar eet het rauw. Je kunt het net zo makkelijk maken als deeg met eieren, maar dan gebruik je bijvoorbeeld melk als vervanger. En dat is mega lekker!
Ingrediënten:
½ cup gesmolten (maar afgekoelde) boter
½ cup witte suiker
¼ cup bruine suiker
1 theelepel vanille
2 cups bloem (naar keuze)
½ theelepel zout
1 tot 2 lepels melk
½ cup chocolade stukjes (chocolade in stukjes gehakt of in een bolletjes vorm gekocht)
Bereiden:
1. Smelt de boter 30 tot 40 seconden in de magnetron. Giet dit in de beslagkom en laat het even afkoelen.
2. Meng hier de witte en de bruine suiker in en voeg vervolgens de vanille toe. Voeg nu de bloem en het zout toe, en mix dit met een mixer tot een kruimelig geheel.
3. Voeg de lepels melk toe en mix het beslag opnieuw met de mixer.
4. Doe als laatste de chocolade stukjes erbij en mix deze met een lepel er doorheen. Je kunt het mengsel tot wel 9 dagen bewaren in de koelkast, als je dat volhoudt tenminste 😉
Wil je nog iets anders lekkers maken, zoals chocolade noterboter cups? Klik dan hier!