Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Recepten 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Om je vingers bij af te likken: zó maak je cookie dough van Ben & Jerry’s

Mocht je fan zijn van het Chocolate Chip Cookie Dough-ijs van Ben & Jerry’s, dan kan dit zomaar eens je favoriete dag zijn. Het ijsmerk heeft namelijk het recept voor hun beroemde koekjesdeeg gedeeld.

Nu nog de kunst om het deeg niet in een ruk op te eten.

Cookie dough

Bij het eten van het Chocolate Chip Cookie Dough-ijs van Ben & Jerry’s hoop je stiekem dat je bij elk hapje ook een stukje koekjesdeeg meepakt. In Amerika hebben ze al een tijdje het geluk dat ze het koekjesdeeg apart kunnen kopen. Maar gelukkig is daar voor ons als Nederlanders nu ook een oplossing: het recept voor het beroemde deeg.

Het recept is dus voor het koekjesdeeg en niet het ijs. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door zelf wat roomijs te kopen en daar de balletjes deeg bij te serveren. Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? We houden je niet langer in spanning en delen het recept voor de bekende cookie dough van Ben & Jerry’s.

Bakken maar

Allereerst heb je natuurlijk wat ingrediënten nodig om het koekjesdeeg te maken. Zorg er dus voor dat je het volgende in huis hebt:

  • 128 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 110 gram ongezouten boter
  • 128 gram bloem
  • 2 eetlepels volle room
  • 110 gram ongezouten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 64 gram chocoladestukjes

Volg vervolgens de volgende stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius en laat allereerst het bloem ongeveer tien minuten bakken. Op die manier worden de bacteriën gedood en dat is belangrijk aangezien je het deeg rauw gaat eten.
  2. Bloem gebakken? Meng daarna de boter en suiker met een mixer tot een luchtig massa.
  3. Voeg daarna ook de room, vanille en zout toe. Zorg ervoor dat het geheel goed is gemengd.
  4. Als je tevreden bent over het mengsel, kun je de (gebakken) bloem erbij gooien. Mix opnieuw.
  5. Stukjes chocolade kunnen niet ontbreken, dus voeg ook deze toe. Dit kun je gewoon met een lepel door het deeg scheppen.
  6. Maak bolletjes van het deeg en hatsa: je cookie dough is af. Bewaar de koekjesdeeg met wat vershoudfolie in de koelkast.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme