wpkadmin
wpkadmin Kids 17 aug 2018

Ha! Hoe deze moeder reageert als crècheleiders aanraden haar dochter meer ‘girly’ te kleden

Oh boy oh boy. Of girl. Nou ja, het zou eigenlijk niet uit moeten maken wat we hier schrijven, want anno 2018 leven we in een genderneutrale wereld. Althans, dat zou je denken. Een Deense crèche dacht daar blijkbaar anders over en adviseerde deze moeder, haar dochter meer als een meisje aan te kleden. Say what?

Je hebt zelf amper ‘s ochtends de tijd om een half schoon shirt onder een bed vandaan te toveren, laat staan dat je je al te druk maakt om hoe je kids er uit zien. Als hun kleren maar schoon zijn (minus dat kleine vlekje) en warm genoeg.

Ongevraagd advies

Natuurlijk wil je dat je kiddo’s er een beetje gezellig bij lopen, maar heel eerlijk: na vier shirts met klodders fruithapjes in de wasmand ben je er een beetje klaar mee. Dus nadenken of het laatste schone shirtje wel meisjes- of jongensachtig genoeg is? Er zijn grotere problemen te bedenken. Zoals de opwarming van de aarde, we noemen maar iets.

Toch vond een crèche in Denemarken het aan hun de taak Steve Rold en zijn vrouw Jessica om een beetje ongevraagd advies te voorzien over de outfits van hun dochter.

Strikjes en jurkjes

“De wat oudere crècheleiders gaven wat suggesties aan mijn vrouw over dat we er eens over na zouden moeten denken onze dochter meer in jurken te kleden. Of om strikjes in haar haren te doen, zodat andere kinderen konden zien dat ze een meisje was”. vertelt Steve in zijn verhaal dat hij Reddit deelde.

In plaats van serieus tegen dit aparte voorstel in te gaan, besloot Jessica om maar aan het verzoek te voldoen. Maar wel op haar eigen manier. Ze tekende een strikje op een post it en plakte deze de dag na het voorval op het haar van haar dochter. Hi-la-risch.

Praktisch

Net zoals zoveel ouders kleden Jessica en Steve hun dochter in outfits die gewoon praktisch zijn. Een legging als het koud is en een mutsje als het waait. En als dat betekent dat de kledingkast van hun oudste zoon even moet worden geplunderd omdat verder alles in de was zit, so be it.

“Het meeste wat mijn dochter draagt zijn kleertjes die we kochten nog voor we wisten wat het werd toen ik zwanger was,” vertelt Jessica.

Erg aangevallen voelde de ouders zich niet door het incident, maar Jessica wilde er wel graag op een humoristische manier op antwoorden. Maar het valt het stel wel op dat er anders wordt gepraat naar hun kinderen omwille van hun geslacht. Zo wordt er “Wat een sterke jongen” over hun zoon gezegd bijvoorbeeld en “Wat een knapper” tegen hun dochter.

Dochter meer adviezen

“Het is grappig dat we over onze dochter ook meer adviezen krijgen wat we met haar moeten doen, dan bij onze zoon”, merkt Steve op. “Om wat voor reden dan ook, geven mensen eerder commentaar op meisjes. Misschien omdat ze meer beschermend zijn over meisjes, ik weet het niet.”

Goed, in welke kleuren van de regenboog je jouw kind ook kleedt, het zou niet uit moeten maken. Zolang je kind veilig en gelukkig is, dan kun je met een gerust hart je kroost achter laten bij de crèche.

Reageer op artikel:
Ha! Hoe deze moeder reageert als crècheleiders aanraden haar dochter meer ‘girly’ te kleden
Sluiten