Creëer de mooiste vakantietuin

De zomer duurt nog wel even en we besteden veel tijd (en geld) aan het boeken van de perfecte zomervakantie. Alleen zijn er dan nog wel wat weken te gaan deze zomer. En die kun je doorbrengen in je eigen tuin. Tijd dus voor een vakantie-upgrade van je tuin voor lange zwoele zomeravonden met vuurtjes, vrienden en lang tafelen.

Vijf ideeën om je tuin een zomervakantie update te geven:

1. Licht

Spelen met licht brengt zo veel sfeer in een tuin. Als je eenmaal begint kun je wel doorgaan met licht in je tuin aanbrengen. Het is handig om wat goede basisverlichting te hebben langs paden en entrees. Voor de rest: kaarsen, kerstverlichting en keuzes maken!

Met lampionnen, picknickkleden en een gevulde picknickmand organiseer je je eigen tuinpicknick. Succes gegarandeerd!

Nog veel meer ideeën voor licht in je tuin. Laat het maar lekker laat worden.

2. Maak een lekkere zithoek én een eethoek

Als je voor alleen een loungeset kiest mis je het echte tafelgevoel en andersom wil je ook languit kunnen liggen met een drankje in de hand en een snackje. Kies daarom voor beide als de tuin het toelaat. Er bestaan opklapbare picknicktafels die je mooi kunt dekken. Een plek vinden waar je tuinmeubelen voor weinig kunt vinden komt dan goed van pas.

3. Warmte en sfeer

Bij koudere dagen wil je toch nog buiten kunnen zitten. Ga mee met de buitenhaard trend of installeer een heater boven je eettafel. Bij Kwantum verkopen ze beide.

Een heater voor boven de tafel en een ‘roestige’ buitenhaard.

4. Denk aan de kinderen

Als de kinderen het naar hun zin hebben in de tuin heb je geen kind aan ze als je even lekker wil tafelen met vrienden. Een badje opzetten kan natuurlijk, maar met een schommel ergens in de tuin vermaken ze zich ook op koudere dagen. Benodigdheden: een boom, wat hout/touw/tools en je eigen creativiteit. Of je koopt een exemplaar…

5. Doe eens gek

Los van de tuininrichting die logisch en ook wel handig is, kun je out of the box denken met plekken en zitjes in de tuin die iets extra’s geven. Een heerlijk boers tafereel of hoekje waar je eenmaal neergestreken niet meer wegwilt. Hooibalen in je tuin kunnen voor een speels effect zorgen. Kijk maar:

Reageer op artikel:
Creëer de mooiste vakantietuin
Sluiten