Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Work & Life 10 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Ze zijn weer terug van weggeweest, de (ooit zo verafschuwde) Crocs

Iedereen kent ze, maar amper een handjevol mensen draagt ze: Crocs. Jarenlang werd het schoeisel door velen gezien als de ‘lelijkste schoenen ter wereld’, maar inmiddels zijn ze terug. En hoé. De comfortabele stappers zijn bezig aan een heuse opmars.

En de vraag is natuurlijk: ga jij met de trend mee of gaat het dragen van een stel Crocs je pet te boven?

Crocs

In 2010 werden ze nog uitgeroepen tot ‘één van de lelijkste uitvindingen van de wereld’ en leken de Crocs voorgoed uit het straatbeeld te zijn verdwenen. Maar nu beroemdheden als Justin Bieber en Ariana Grande de fijne stappers weer dragen, lijken ze weer langzaam te worden geaccepteerd.

En geef die beroemdheden eens ongelijk, want als een ding zeker is is dat Crocs hartstikke lekker zitten. De fabrikanten van de schoenen hebben het schoeisel namelijk in 2002 gelanceerd als comfortabele, plastic schoenen waar je zo instapt. Handig voor als je ‘even’ de deur uit moet voor wat boodschappen.

Ariana Grande met Crocs

Combineren maar

Het zijn overigens niet alleen Justin Bieber en Ariana Grande die ervoor hebben gezorgd dat Crocs weer terug van weggeweest zijn. Ook de samenwerkingen met Balenciaga en Christoper Kane hebben een steentje bijgedragen. Zo liepen heel wat beroemdheden met de klompen van Balenciaga en betaalden een schamele €600-, voor één paar.

En als je ze wil dragen, hoe dan te combineren? Te zien bij de sterren is dat de instappers het meest worden gedragen met een stel kekke sokken. Zo combineert Ariana Grande haar Crocs met bijpassende, hoge sokken. Modeontwerper Clare Vivier gaat voor simpel en trekt een paar gewoon aan onder een kort broekje. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Inspiratie nodig? We delen wat foto’s.

De crocs van Balenciaga

Justin Bieber op Crocs

Modeontwerper Clare Vivier

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ze zijn weer terug van weggeweest, de (ooit zo verafschuwde) Crocs
Sluiten