Wow! De inzamelingsactie voor slachtoffer Utrecht heeft ruim 70.000 euro opgeleverd

De buurvrouw van de 19-jarige vrouw die omkwam bij de tramaanslag in Utrecht, is een crowdfundingsactie gestart. Ze besloot om deze actie te starten om de alleenstaande vader van het slachtoffer te steunen. De buurvrouw wilde dat haar buurman alleen maar bezig zou zijn met rouwen, in plaats van met geld.

Het streefbedrag stond op 2.500 euro en dat is binnen drie uur ruim gehaald! De buurvrouw heeft op meerdere websites inzamelingsacties gestart. Meer dan 6.000 mensen hebben gedoneerd via de actiepagina’s, op de ene pagina is ruim 50.000 euro opgehaald en op de andere actiepagina is ruim 12.000 euro opgehaald. En dat terwijl de actie een dag geleden is begonnen.

Crowdfundingsactie slachtoffer Utrecht

De 19-jarige Roos is één van de drie dodelijke slachtoffers van de treinaanslag in Utrecht. Roos woonde met haar alleenstaande vader. Om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen zou krijgen door het overlijden van zijn dochter, besloot de buurvrouw om de actie op te zetten en geld in te zamelen. Veel mensen laten een bericht achter op de actiepagina’s waarin ze de nabestaanden een hart onder de riem willen steken.

In totaal kwamen drie mensen om het leven, vijf mensen raakten gewond, waarvan drie ernstig. Ook de 49-jarige Rinke Terpsta en een 28-jarige Utrechter kwamen om. Omdat het doel ruimschoots behaald is, heeft de buurvrouw besloten om een stichting te openen voor alle slachtoffers (en nabestaanden) van het schietindicent in de tram op 18 maart. Ze schrijft op haar Facebookpagina dat ze samen zal werken met Slachtofferhulp Nederland om te zorgen dat het geld op de juiste plek terechtkomt.

 

Reageer op artikel:
Wow! De inzamelingsactie voor slachtoffer Utrecht heeft ruim 70.000 euro opgeleverd
Sluiten