Culi tip: ‘Green up’ je boterham

Claire Easy Peasy 24 feb 2014 Eten

Bij Bluebelle is een van de filosofieën: voeg meer groente toe aan je eetpatroon waar kan. Green up! Bij het ontbijt, tijdens de lunch, als snack of gedurende de avondmaaltijd. Als je je dit tot een gewoonte maakt, ben je al heel snel een flinke stap op weg naar een gezond(er) eetpatroon. De komende tijd gaan we regelmatig een ‘green up’ tip posten.

green up2

Een hele simpele is: eet vanaf nu nooit meer een boterham, broodje of cracker zonder dat je daar iets groens aan toevoegt. Hou het niet alleen bij een blaadje sla! Denk ook eens aan bijvoorbeeld kiemen (alfalfa, tuinkers, broccolikiemen, taugé, etc.): kiemen of cress-soorten zijn misschien klein maar wel ultra ‘power houses’. We noemen het ook wel ‘levend voedsel’, daar waar het leven ‘ontkiemt’. Gebruik ze dus niet alleen als garnering maar voeg royaal toe aan je sandwich!

Hmmm…

Reageer op artikel:
Culi tip: ‘Green up’ je boterham
Sluiten