Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Erop uit 13 februari 2014

Culturele uitjes voor de voorjaarsvakantie

Geen vakantie geboekt? Maakt niet uit, ook in Nederland is genoeg leuks voor je kinderen te beleven. We tippen drie uitjes:

Fantastisch Kinderfilm Festival @ EYE Film, Amsterdam

19 t/m 28 februari
Op het Festival kijken je kinderen naar films om van te smullen. Er draaien korte, lange, grappige, ontroerende, verse en klassieke films voor kinderen van 2 t/m 9 jaar. Naast de films is er een speeltuin (omgetoverd tot De keuken van Pruttel & Proef) waar kinderen kunnen koken, proeven, spelen en onderzoeken.
Eyefilm.nl

Centraal Museum, Utrecht

19 t/m 23 februari
Het Dick Bruna huis en Centraal Museum hebben een bomvol programma. Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar is er een voorleesmiddag met schilderworkshop en theatervoorstelling. In de laatste week van de tentoonstelling ‘Bij Nijntje op zolder’ kunnen ouders en kinderen ontdekken van welke konijnen Nijntje afstamt. Voor de wat oudere kinderen is er een workshop archeologie.
Centraalmuseum.nl

Rijksmuseum, Amsterdam

15 februari t/m 2 maart
Voor het hele gezin is er JIJ & de Gouden Eeuw. In de Teekenschool bevindt zich een theater met geheime kamers waar je op onderzoek kunt gaan. Voor 6 t/m 12-jarige is er een workshop Etsen. Voor wie in de voetsporen wil treden van Rembrandt. Voor kinderen van 9 t/m 15 jaar is er een workshop Stop-motion animatie waarin ze leren hoe je een filmpje kan maken van een reeks foto’s.
Rijksmuseum.nl

Reageer op artikel:
Culturele uitjes voor de voorjaarsvakantie
Sluiten