Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 14 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Curling, dat nooit? 5 redenen om curlen toch te overwegen als sport

Elke winterspelen moeten we er stiekem een beetje om lachen. Maar vergis je niet, je leven zou er een stuk beter uit kunnen zien als je de sport tot de jouwe zou maken.

Vraag een vriendin wat ze van curling af weet en ze begint geheid de techniek van de perfecte (haar)krul te demonstreren. Toch is curlen niet voor niets een Olympische sport.

Waarom je curlen moet overwegen

We geven je vijf redenen om het curlen serieus te overwegen…

1. Braintrainen en sporten tegelijk

Het vereist intelligentie. Het heeft wel wat weg van schaken, omdat het je hersenen uitdaagt. Er komt namelijk veel techniek bij kijken. De snelheid van de steen, maar ook de druk op het ijs bepalen waar de steen terecht komt. Om de strategie en wijze van spelen helemaal onder de knie te krijgen vereist een bovengemiddeld IQ.

2. Calorieën verbrander

Het spel duurt zo’n 2,5 uur en daarmee kan het niet anders dat je met enige inspanning een hoop vet verbrand. Niet te onderschatten is de kracht waarmee de steen wordt geworpen, daar ben je in de sportschool met een paar gewichten flink zoet mee. Tussen de 600 en 2.000 calorieën valt er te verbranden in een potje. Niet slecht.

3. Complete body work-out

Je denkt natuurlijk dat je er dikke armen van krijgt, van dat gooien met die zware jongen, maar eigenlijk worden de beenspieren en buikspieren perfect getraind. Kijk maar hoe lenig de sporters het ijs over schuiven. Dat wil ik ook!

4. Dromen van een Olympische carrière

Curling is dan wel een van de snelst groeiende wintersporten. Het is een stuk minder populair dan de andere sporten en je kunt het tot op hoge leeftijd leren en beoefenen. Minder competitie, meer kans.

5. Single? Dating opties te over

Behalve het feit dat veel curling teams gemixed zijn, kan het niet anders dat bovengenoemde punt een tot en met vier leiden tot interesse van de andere sexe. Succes.

Lees ook:

Zoveel dagen per week moet je sporten voor een optimaal resultaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme