Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 25 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Cyber Monday: zo ben je helemaal ready om de beste koopjes te scoren

Nu Black Friday weer achter de rug is, is het wachten tot Cyber Monday begint: de maandag na Black Friday. Een dag waarop online retailers ons consumenten willen verleiden met online kortingsacties – alsof Black Friday nog niet verleidelijk genoeg was.

In Nederland doen er 166 online winkels mee. Met deze voorbereiding kun je zonder gekte de beste Cyber Monday koopjes scoren:

Allereerst: waar scoor je de beste Cyber Monday deals?

Maandag 26 november kun je veel Cyber Monday deals scoren in Nederland. Er doen 166 (online) winkels mee waar jij je slag kunt slaan, je vindt koopjes onder andere bij wehkamp, bol.com, H&M, C&A en Leenbakker. Sommige winkels hebben zelfs, vanwege Black Friday, een heel weekend kortingen. Je vindt hier een overzicht van alle deelnemende winkels.

Check van tevoren de prijs

Het is slim om nog voor Cyber Monday de ‘normale’ prijs van je gewild product te checken. Er zijn namelijk bedrijven/merken die de prijs van een product eerst verhogen, om er vervolgens op Cyber Monday 60% korting op te geven. Het líjkt dan een topdeal, maar eigenlijk betaal je dus de ‘normale’ prijs (of soms zelfs meer). Check dus even of er echt zoveel korting op zit of dat het maar zo lijkt.

Maak een Cyber Monday wishlist

Stap één om rustig je deals te kunnen scoren is het maken van een zogeheten Cyber Monday-lijstje. Maak een lijstje van dingen die je écht wilt aanschaffen en ook nog eens korting hebben op Cyber Monday. Het is verleidelijk om allemaal dingen aan te schaffen die je eigenlijk niet nodig hebt (quilty!). Een lijstje maken is dus handig. Kijk ook even goed of je jouw deals online kunt scoren of dat sommige acties alleen in de fysieke winkel gelden.

Zoek kortingscodes alvast op

Zodra je je lijstje hebt gemaakt, weet je ook bij welke winkels je jouw deal kunt halen. Sommige online winkels passen de korting al toe, waardoor je het product met de juiste prijs in je mandje kunt gooien. Maar sommige online winkels maken ook gebruik van kortingscodes. Schrijf de codes vast achter het product op je Cyber Monday-lijstje zodat je makkelijk en snel kunt afrekenen.

Maak van tevoren een account aan

Deze tip wordt ook vaak gebruikt als je concertkaartjes van plan bent te gaan bestellen. Zorg dat je van tevoren al een account hebt aangemaakt en – niet onbelangrijk – alvast ingelogd bent als je wilt bestellen. Het scheelt weer een werkje bij het afrekenen en zo weet je zeker dat de deal van jou is.

Time je Cyber Monday aankopen

Sommige online winkels laten de kortingen al eerder in gaan dan Cyber Monday zelf. Time dus goed vanaf wanneer je jouw deal kunt binnenhalen. Het zou zonde zijn als je zit te azen op die ene Ikea kast die een dikke korting heeft met Cyber Monday, terwijl de korting op vrijdag al in gaat en geldt zolang de voorraad strekt – je raadt het al: wees er dus als de kippen bij.

Wat hoop jij te scoren deze Cyber Monday? Laat het ons weten op het Mamaforum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme