Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 12 jan 2018

Amy (14) pleegde zelfmoord: waarom (cyber)pesten te allen tijde onacceptabel is

De 14-jarige Dolly pleegde zelfmoord als gevolg van cyberpesten. Haar familie roept mensen op bewust te worden dat pesten, in welke vorm dan ook, tragische gevolgen met zich mee kan brengen en dit uiterst serieus genomen moet worden.

Dolly laat moedige boodschap achter

Amy Jayne Everett, ook wel bekend als ‘Dolly’ was het gezicht van het bekende Australische hoedenmerk Akubra. Ze pleegde zelfmoord nadat ze het slachtoffer werd van online pesterijen. Haar ouders omschreven haar als ‘de aardigste, zorgzame, mooie ziel. Ze zorgde altijd voor dieren, kleine kinderen en andere kinderen op een internaat die minder geluk hadden dan zijzelf’. Voordat ze zich van het leven beroofde, maakte ze nog een tekening, met de boodschap: ‘Spreek, zelfs als je stem trilt’.

‘Geen andere optie’

Haar vader Tick Everett uitte zijn verdriet op social media. Hij zei dat zijn dochter het gevoel moest hebben gehad dat ze geen andere optie had. ‘Ik weet dat sommige mensen het laf vinden om zelfmoord te plegen, maar ik garandeer dat die mensen niet de helft van de kracht zouden hebben die mijn dierbare kleine engel had. Dolly had de kracht om te doen wat ze dacht dat ze moest doen, om aan het kwaad in deze wereld te ontsnappen’, schreef hij op Facebook. Waarna hij zei, ‘Helaas zal Dolly nooit weten welke grote pijn en leegte er is achtergebleven.’

Well were do I start, I would like to thank everybody for their kind and suportive words over the last few days it is…

Geplaatst door Tick Everett op zondag 7 januari 2018

Campagne om cyberpesten te voorkomen

Tick Everett en zijn gezin willen de dood van hun dochter gebruiken om andere te helpen die het slachtoffer zijn van pesten. Het gezin wil campagne voeren om cyberpesten tegen te gaan en het bewustzijn te vergroten over geestelijke gezondheid van jongeren en zelfmoord. ‘Laten we de pestkoppen stoppen, ongeacht waar, maar vooral bij onze kinderen. Zoals het oude gezegde luidt, je zult nooit weten wat je hebt totdat het weg is.’

Dolly’s Dream

Het gezin zette ‘Dolly’s Dream’ op, een stichting om de gevaren van cyberpesten onder de aandacht te brengen, zoals angst, depressie en zelfmoord. Ook is er een social-mediacampagne het internet over verspreid om mensen te laten weten wat de oorzaak is geweest voor de zelfmoord van Dolly. Er wordt opgeroepen om de hashtags #doitforDolly en #stopbullyingnow te gebruiken.

Reacties

Ook het merk Akubra liet via een Instagrampost weten geschokt en verdrietig te zijn en sprak zijn condoleance uit aan de familie (klik op de foto om de tekst te lezen).

We are shocked and distressed to hear of the passing of “Dolly” – the young girl many of you will recognise from our past Christmas adverts. This beautiful photo was taken 8 years ago. Dolly chose to end her life to escape the bullying she was being subjected to. She was not even 15 years old. To think that anyone could feel so overwhelmed and that suicide was their only option is unfathomable. Bullying of any kind is unacceptable. It is abuse and it is time for us to stand up when we see any kind of bullying behaviour. Dolly could be anyone’s daughter, sister, friend. We need to make sure that anyone in crisis knows there is always someone to talk to. Be a friend, check up on your mates. Our hearts go out to Dolly’s family and friends. Amy ‘Dolly’ Everett 1.5.2003-3.1.2018 #stopbullyingnow #doitfordolly #justbekind

A post shared by Akubra Hats Official (@akubraofficial) on

Ook voormalige premier Kevin Rudd beschreef het als een tragedie. ‘Elke vorm van pesten is een inbreuk op onze waarde. En in het leven van dit jonge meisje met dodelijk effect.’ tweette hij.

Reageer op artikel:
Amy (14) pleegde zelfmoord: waarom (cyber)pesten te allen tijde onacceptabel is
Sluiten